ΕΛΛΑΔΑ

Χωρίς νόμιμα παραστατικά 45 με 55 κυβικά πετρελαιοειδών μιγμάτων στο «ΛΑΣΣΑΙΑ»

Δημοσίευση 20 Σεπτεμβρίου 2017, 16:42 / Ανανεώθηκε 20 Σεπτεμβρίου 2017, 16:43
Χωρίς νόμιμα παραστατικά 45 με 55 κυβικά πετρελαιοειδών μιγμάτων στο «ΛΑΣΣΑΙΑ»
Facebook Twitter Whatsapp

Νέες εξελίξεις έρχονται να προστεθούν στην υπόθεση του ναυαγίου του «ΑΓ. ΖΩΝΗ II»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νέες εξελίξεις έρχονται να προστεθούν στην υπόθεση του ναυαγίου του «ΑΓ. ΖΩΝΗ II». Αυτή την φορά οι ειδήσεις δεν αφορούν το επίμαχο πλοίο, αλλά το πετρελαιοφόρο «ΛΑΣΣΑΙΑ» που απαντλούσε έως τώρα καύσιμα από το βυθισμένο δεξαμενόπλοιο  νοτιοδυτικά της Αταλάντης.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, περίπου 45 με 55 κυβικά πετρελαιοειδών μιγμάτων, χωρίς τα νόμιμα παραστατικά, έχουν εντοπιστεί, «ΛΑΣΣΑΙΑ», ενώ όπως ανέφεραν πηγές από το Λιμενικό στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η ποσότητα των πετρελαιοειδών που βρίσκονται μέσα στο δεξαμενόπλοιο ακόμη δεν έχει καταμετρηθεί, ενώ ο πλοίαρχος και ο πρώτος μηχανικός που συνελήφθησαν για λαθρεμπόριο καυσίμων οδηγήθηκαν το μεσημέρι, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, στην Εισαγγελία Πειραιά.

Το πλοίο, το οποίο έχει κατασχεθεί βρίσκεται αυτήν τη στιγμή στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Ασπροπύργου, ενώ στο βυθισμένο πλοίο «ΑΓ. ΖΩΝΗ ΙΙ» στον Σαρωνικό ακόμη δεν έχει προσεγγίσει άλλο πετρελαιοφόρο, προκειμένου να συνεχιστεί η διαδικασία της απάντλησης των καυσίμων που έχει στις δεξαμενές του.