current views are: 5

22 Σεπτεμβρίου 2017
Δημοσίευση19:37

Τραγικός επίλογος: Βρέθηκαν οι σοροί των επιβαινόντων του αεροσκάφους που συνετρίβη στην Κομοτηνή

Οι δυο άτυχοι Ουκρανοί επέβαιναν στο αεροσκάφος τύπου CT2K που κατέπεσε το απόγευμα της Παρασκευής και είχε προορισμό τη Ρουμανία. 

Δημοσίευση 19:37’

Οι δυο άτυχοι Ουκρανοί επέβαιναν στο αεροσκάφος τύπου CT2K που κατέπεσε το απόγευμα της Παρασκευής και είχε προορισμό τη Ρουμανία. 

Νεκροί εντοπίστηκαν δυο Ουκρανοί που επέβαιναν στο αεροσκάφος τύπου CT2K που κατέπεσε το απόγευμα της Παρασκευής στην Κερασιά Κομοτηνής, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Το ζευγάρι των Ουκρανών εντοπίστηκε εγκλωβισμένο στην άτρακτο του αεροσκάφους, εντός χαράδρας σε μικρή σχετικά απόσταση από το σημείο όπου είχε εντοπιστεί το φτερό του μονοκινητήριου.

Υπενθυμίζεται ότι τα ίχνη του αεροσκάφους χάθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής στις 14:50 και εντοπίστηκαν λίγες ώρες αργότερα. Όλες αυτές τις ώρες, συνεργεία κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να εντοπιστούν οι δυο επιβαίνοντες, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στο σημείο.

Στις έρευνες συμμετείχε από αέρος ένα σούπερ πούμα, ενώ επίγειες δυνάμεις προσέγγισαν τα συντρίμμια.

Το χρονικό

Το ιδιωτικό αεροσκάφος απογειώθηκε σήμερα στις 12.35 από το αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης, με επιβαίνοντες ένα ζευγάρι υπηκόους Ουκρανίας και προορισμό το Βουκουρέστι. Μαζί του και με κοινό προορισμό, απογειώθηκε και ένα δεύτερο επίσης, μικρό αεροσκάφος, το οποίο λίγη ώρα μετά την απογείωση, ανέφερε στο FIR της Σόφιας ότι δεν βλέπει το έτερο αεροσκάφος.

Η κινητοποίηση του Εθνικού Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης ήταν άμεση και στο πλαίσιο αυτής απογειώθηκε περίπου στις 17.00 ένα στρατιωτικό ελικόπτερο Super Puma, το οποίο και κατηύθυνε τις έρευνες εντοπισμού στην περιοχή της Κερασιάς, όπου και εντοπίστηκε νωρίτερα το ένα φτερό του αεροσκάφους, απόδειξη της πτώσης και συντριβής του


σχετικα αρθρα