current views are: 10

25 Σεπτεμβρίου 2017
Δημοσίευση13:50

Δίκη ΧΑ: Ο δημοσιογράφος Μιχάλης Τεζάρης περιέγραψε την επίθεση που δέχθηκε το 2012

Ο δημοσιογράφος Μιχάλης Τεζάρης κατέθεσε στη δική της Χρυσής Αυγής και περιέγραψε την επίθεση που δέχθηκε κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στον Άγιο Παντελεήμονα το 2012. 

Δημοσίευση 13:50’

Ο δημοσιογράφος Μιχάλης Τεζάρης κατέθεσε στη δική της Χρυσής Αυγής και περιέγραψε την επίθεση που δέχθηκε κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στον Άγιο Παντελεήμονα το 2012. 

Την επίθεση που δέχθηκε κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης «αγανακτισμένων κατοίκων» στον Άγιο Παντελεήμονα το 2012 περιέγραψε στη δίκη της Χρυσής Αυγής ο δημοσιογράφος Μιχάλης Τεζάρης, υποστηρίζοντας πως δέχθηκε χτύπημα στο κεφάλι, χωρίς οι παρευρισκόμενοι αστυνομικοί να πράξουν το παραμικρό.  

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, μετά τη διάλυση της συγκέντρωσης ο ίδιος αποχώρησε από το σημείο και θέλησε να βγάλει μία φωτογραφία με το κινητό του τηλέφωνο για αρχειακούς λόγους. Η «παρόρμηση της στιγμής» -όπως τη χαρακτήρισε- είχε σαν συνέπεια περίπου 15 – 20 άτομα να τον προσεγγίσουν «με επιθετικές διαθέσεις».  

«Δεν προλαβα να πω κάτι και ένας με χτυπάει στο κεφάλι πισώπλατα και ένας δεύτερος μου κλέβει την ταυτότητα του Μέσου που εβγαλα για να την επιδείξω» είπε. Ο Μιχ. Τεζάρης, υποστήριξε πως πανικοβλήθηκε, όταν αμέσως μετά άρχισαν να πλησιάζουν και οι υπόλοιποι, ενώ ένα άτομο τον απείλησε, λέγοντας για το κινητό του: «αν βρω κατι θα σου παρω το σκαλπ, θα σε καθαρίσω». Στη συνέχεια, υπέβαλε μήνυση στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα, χωρίς να έχει ενημερωθεί για τη μέχρι σήμερα πορεία της.  

Από τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο σημείο, κανείς δεν αντέδρασε, σύμφωνα με το μάρτυρα,  παρά μόνο ένας άντρας της ασφάλειας, ο οποίος τον τράβηξε από το χέρι και τον συνόδευσε μερικά μέτρα πιο πάνω, απομακρύνοντάς τον από τα άτομα. 


σχετικα αρθρα