current views are: 7

29 Σεπτεμβρίου 2017
Δημοσίευση13:26

Δείτε για πρώτη φορά το βυθισμένο πλοίο «Αγία Ζώνη ΙΙ» – Βίντεο από το βυθό της Σαλαμίνας

Πάνω από ένας τόνος πετρέλαιο απαντλήθηκε από το πλοίο ”Αγία Ζώνη ΙΙ”, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας. 

Δημοσίευση 13:26’

Πάνω από ένας τόνος πετρέλαιο απαντλήθηκε από το πλοίο ”Αγία Ζώνη ΙΙ”, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας. 

Ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία έφτασε στο τέλος της η απάντληση του φορτίου του «Αγία Ζώνη ΙΙ» απέστειλε σήμερα το Υπουργείο Ναυτιλίας. 

Όπως έγινε γνωστό, τελικά, απαντλήθηκε κάτι παραπάνω από έναν τόνο πετρέλαιο. 

Στην ίδια, δε, ανακοίνωση αναφέρεται ότι η κατάσταση στις παραλίες του Φαλήρου, της Γλυφάδας και της Αλίμου είναι σταθερά βελτιωμένη. 

Όπως ενημερώνει το Υπουργείο «Στη Σαλαμίνα δεν υφίσταται επιφανειακή ρύπανση, ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες καθαρισμού των ακτών στην ευρύτερη περιοχή του όρμου Σεληνίων – Λιμνιώνα – Κυνοσούρας, με αντλίες υψηλής πίεσης και πέντε (05) πλυστικά μηχανήματα, από εκατόν πενήντα τέσσερα (154) άτομα, μεταξύ των οποίων προσωπικό ιδιωτικών εταιρειών και εθελοντές. Επίσης δύτες στην περιοχή «ΘΕΑΤΡΑΚΙ» διενεργούν έλεγχο και καθαρισμό του βυθού.

Στη θαλάσσια περιοχή Πειραϊκής δεν παρουσιάζεται θαλάσσια ρύπανση. Στο λιμανάκι της Αφροδίτης, συνεχίζονται οι εργασίες καθαρισμού με απορροφητικά υλικά, ενώ στη θαλάσσια λουτρική εγκατάσταση “ΦΡΕΑΤΤΥΔΑ”, συνεχίστηκε επίσης ο καθαρισμός του αιγιαλού και της βραχώδους ακτογραμμής από συνεργείο ιδιωτικής εταιρείας δεκατριών (13) ατόμων.

Στη θαλάσσια περιοχή Παλαιού Φαλήρου η κατάσταση στις ακτές παρουσιάζεται σταθερά βελτιούμενη, ενώ επιχειρούν συνολικά 35 άτομα της αναδόχου εταιρείας, με πλυστικό και πιεστικά μηχανήματα.

Στη θαλάσσια περιοχή Γλυφάδας (1η-2η-3η-4η μαρίνα) όπου η κατάσταση παρουσιάζεται βελτιωμένη, επιχειρεί συνεργείο, αποτελούμενο από 49 άτομα, μεταξύ των οποίων άτομα της αναδόχου εταιρείας και εθελοντές.

Την ίδια στιγμή, Στην εγκατάσταση “Αστέρας Γλυφάδας” η κατάσταση παρουσιάζει συνεχή βελτίωση, ενώ στη θαλάσσια περιοχή Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης και Λαγονησίου δεν παρατηρείται θαλάσσια ρύπανση.

Τέλος, στο ξενοδοχειακό συγκρότημα “ΑΣΤΕΡΑΣ” Βουλιαγμένης συνεχίζονται εργασίες καθαρισμού των ακτών από συνεργείο ιδιωτικής εταιρείας.

 


σχετικα αρθρα