current views are: 11

2 Οκτωβρίου 2017
Δημοσίευση05:31

Η Αστυνομία απελευθέρωσε τον Μ. Λεμπιδάκη ύστερα από έξι μήνες

Ταλαιπωρημένος αλλά καλά στην υγεία του ο 54χρονος

Δημοσίευση 05:31’

Ταλαιπωρημένος αλλά καλά στην υγεία του ο 54χρονος

Ελεύθερος αφέθηκε, ύστερα από επιχείρηση της αστυνομίας, ο επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης, ο οποίος βρισκόταν έξι μήνες στα χέρια των απαγωγέων του. Η Αστυνομία προχώρησε σε οκτώ συλλήψεις, ενώ ο επιχειρηματίας είναι σώος, αλλά εμφανώς ταλαιπωρημένος.

Ειδικότερα, ο Μιχάλης Λεμπιδάκης αφέθηκε ελεύθερος ύστερα από έφοδο της Αστυνομίας τα ξημερώματα σε μάντρα αυτοκινήτων στο Ρέθυμνο και πιο συγκεκριμένα στο 5ο χιλιόμετρο του δρόμου από Ρέθυμνο προς Χανιά.

Οι Αρχές, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, πραγματοποίησαν οκτώ συλλήψεις, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και ο ιδιοκτήτης της μάντρας, ενώ οι δράστες δεν προέβαλαν καμία αντίσταση.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μιχάλης Λεμπιδάκης βρέθηκε δεμένος, αλλά καλά στην υγεία του, αν και πολύ αδυνατισμένος.

Μέσα στην ημέρα αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από την Ελληνική Αστυνομία.

Ν. Τόσκας: Μπορεί να υπάρξουν και άλλες συλλήψεις

«Θα θέλαμε να είχε τελειώσει πιο πριν αλλά αποφεύγαμε την τελική ενέργεια, καθώς έπρεπε να γίνουν όλα με μεγάλη προσοχή, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η ζωή του, ενώ δεν δόθηκαν και τα λύτρα», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Τόσκας.

«Η επιχείρηση απελευθέρωσης του επιχειρηματία έγινε τις πρωινές ώρες. Ο ίδιος ήταν αδυνατισμένος και ταλαιπωρημένος, αλλά χαρούμενος και ευχαριστούσε συνέχεια τους αστυνομικούς», δήλωσε ο κ. Τόσκας και διαβεβαίωσε ότι έγιναν οκτώ συλλήψεις των απαγωγέων, ενώ δεν απέκλεισε να προκύψουν και άλλες. 

Αυτό είναι το κρησφύγετο των απαγωγέων

Τις πρώτες εικόνες από το κρησφύγετο που βρίσκονταν πάνω στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης όπου επί έξι μήνες οι απαγωγείς κρατούσαν τον επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, τον οποίο απελευθέρωσε το πρωί της Δευτέρας η αστυνομία, φέρνει στη δημοσιότητα το flashnews.gr

Πίσω από μια μάντρα αυτοκινήτων, στο 6ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Χανίων – Ρεθύμνης έκρυβαν οι απαγωγείς τον Μιχάλη Λεμπιδάκη, που απελευθερώθηκε μετά από αιφνιδιαστική και απόλυτα επιτυχημένη αστυνομική επιχείρηση.

Οι απαγωγείς είχαν στήσει το κρησφύγετό τους σε χώρο που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τον πολυσύχναστο ΒΟΑΚ.

Το χρονικό της υπόθεσης

Το απόγευμα της Πέμπτης 30 Μαρτίου ο 54χρονος επιχειρηματίας, γιος του Γιάννη Λεμπιδάκη, ιδρυτή της Παγκρήτιας Τράπεζας, βρισκόταν στον δρόμο που οδηγεί από το Ηράκλειο προς τα Καλέσσα.

Εκεί η Αστυνομία ειδοποιήθηκε λίγη ώρα αργότερα για ένα εγκαταλελειμμένο πολυτελές αυτοκίνητο, το οποίο είχε ανοιχτές της πόρτες του και ήταν τρακαρισμένο. Αμέσως οι αστυνομικοί ανακάλυψαν ότι πρόκειται για το όχημα του Μιχάλη Λεμπιδάκη και επικοινώνησαν με την οικογένειά του. Η οικογένεια κάλεσε στο κινητό του 54χρονου.

Το τηλέφωνο ήταν ακόμη ανοιχτό εκείνη την ώρα αλλά «σίγησε» λίγα λεπτά αργότερα. Την ίδια ημέρα η Πυροσβεστική έλαβε κλήση για δύο αυτοκίνητα που καίγονταν στο δρόμο προς τον οικισμό Καλέσσα, κοντά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Επρόκειτο για μία BMW και ένα αγροτικό, που κάηκαν ολοσχερώς. Όπως εκτιμάται, το ένα αυτοκίνητο το είχαν χρησιμοποιήσει για να εμβολίσουν το όχημα του επιχειρηματία, ενώ στο δεύτερο τον επιβίβασαν αρχικά μέχρι να φτάσουν στο σημείο όπου έκαψαν και τα δύο αυτοκίνητα και εξαφανίσθηκαν με άλλο.

Παρά τις εκτεταμένες έρευνες που έγιναν εκείνη την ημέρα και όλο αυτό το διάστημα από διάφορες αστυνομικές υπηρεσίες δεν βρέθηκε κανένα στοιχείο που θα μπορούσε να οδηγήσει στο κρησφύγετο των δραστών.

Ποιος είναι ο Μιχάλης Λεμπιδάκης

Ο 54χρονος Μιχάλης Λεμπιδάκης είναι διευθύνων σύμβουλος της «Πλαστικά Κρήτης», ένας εκ των δύο γιών του Γιάννη Λεμπιδάκη, ιδρυτή της εταιρείας αλλά και της Παγκρήτιας Τράπεζας.

Ο κ. Λεμπιδάκης είναι Χημικός Μηχανικός και κάτοχος MBA από το INSEAD, ο οποίος συμμετέχει μαζί με τον αδελφό του Μανώλη στη διοίκηση των Πλαστικών Κρήτης (τα αδέλφια Μανώλης και Μιχάλης Λεμπιδάκης κατέχουν το 26% και 24% αντιστοίχως της εταιρίας).
Η εταιρεία «Πλαστικά Κρήτης» ιδρύθηκε το 1970 στο Ηράκλειο Κρήτης. Αποτελεί ένα από τους μεγαλύτερους παραγωγούς πλαστικών προϊόντων στη χώρα μας, με ισχυρό εξαγωγικό προσανατολισμό και διεθνοποίηση των δραστηριοτήτων της.

Το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής της εξάγεται σε περισσότερες από 60 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ ταυτόχρονα η εταιρία διατηρεί θυγατρικές εταιρίες και παραγωγικές εγκαταστάσεις σε έξι χώρες του εξωτερικού, στη Γαλλία, τη Ρουμανία, την Πολωνία, τη Ρωσία, την Τουρκία και την Κίνα. Από το 1999 η εταιρία είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών.


σχετικα αρθρα