«Το πάρκο μας», μια ιδέα για την αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων της πόλης, δημιούργησε ένα ζωντανό πολυμορφικό πάρκο. Με πράσινο, σκέϊτ πλάζα, χώρο αναψυχής και μουσική ατζέντα. Ο πρώτος ελεύθερος ανοιχτός χώρος που αξιοποιήθηκε ως πίστα για σκέϊτμπορντ και χώρο αναψυχής είναι γεγονός και βρίσκεται στους Αμπελοκήπους, πίσω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού στην οδό Τιμολέοντος Φιλήμωνος.

Είναι το πρώτο έργο που διαμορφώθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων και της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης "το πάρκο μας" και χορηγό εταιρία κινητής τηλεφωνίας για να ακολουθήσουν και άλλα σε διάφορες γειτονιές της πόλης.

«Με δεδομένη την έλλειψη ανοιχτών χώρων στην Αθήνα και πόσο μάλλον στους πρόποδες του Λυκαβηττού όπου ο πυκνός αστικός ιστός εισβάλει βίαια στο περιαστικό πράσινο, η ιδέα για τη δημιουργία του "πάρκου μας" αποτελεί αρχιτεκτονική πρόκληση", αναφέρει ο Ν. Λιάκος ένας από τους αρχιτέκτονες του έργου. "Η σχηματοποίηση του όλου εγχειρήματος -σημειώνει- αποβλέπει όχι σε ένα επιδερμικό καλλωπισμό ενός αστικού κενού, αλλά στη δημιουργία ενός αστικού κοινωνικού πυκνωτή που συγκεντρώνει δράσεις αθλητικές και ψυχαγωγικές της νεολαίας. Δημιουργείται έτσι ένας τόπος συγκέντρωσης και εκτόνωσης των πολιτών της περιοχής , ενδυναμώνεται η έννοια της γειτονιάς, ενώ ταυτόχρονα οι μαθητές των σχολείων που περιβάλλουν το πάρκο αποκτούν με τη σειρά τους ένα κοινό τόπο συνάντησης και έκφρασης." Ο κ. Λιάκος τόνισε ότι η συνολική επέμβαση οφείλει να επανενεργοποιήσει την τοπική κοινωνία και να περιορίσει την έως τώρα κοινωνική αδράνεια της περιοχής. "Ένας ανοιχτός χώρος, καταλήγει, που για να δημιουργηθεί απαίτησε την επιμονή και το πάθος των εμπνευστών του παραδίδεται στην τοπική κοινωνία με την ελπίδα ότι αυτή θα το πλαισιώσει.

Σήμερα Σάββατο, στα εγκαίνια, εκτός από την επίδειξη των "σκέϊτ-μπόρντερς" στην ειδικά διαμορφωμένη πίστα (17:00-20:00), θα πραγματοποιηθούν συναυλίες από συγκροτήματα με μουσική ροκ, μέϊνστριμ, πανκ κλπ. Θα παίξουν οι Cyanna σύγχρονο rock n roll με ηλεκτρονικά στοιχεία και επιρροές από τη δεκαετία του ’60, που θεωρούνται από τα καλύτερα συγκροτήματα ροκ της χώρας τα τελευταία χρόνια, οι Mary's flower superhead και 63 High επηρεασμένοι από τη Τζαμαϊκανή Ρέγγε. Οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν απόψε μέχρι τις 11 το βράδυ, ενώ για τον Σεπτέμβριο έχει προγραμματισθεί η διοργάνωση τριήμερων αντίστοιχων εκδηλώσεων.