current views are: 9

4 Οκτωβρίου 2017
Δημοσίευση04:02

Υπόθεση Μ. Λεμπιδάκη: Το «βαθύ λαρύγγι» και το μοιραίο λάθος των απαγωγέων – Απολογούνται το Σάββατο

Το κουβάρι ξετυλίχτηκε οριστικά, όταν η 16χρονη κατεγράφη από κάμερα κλειστού κυκλώματος ταχυδρομείου στο Ρέθυμνο να στέλνει ένα δέμα, μέσα στο οποίο υπήρχε στικάκι με το τελευταίο βίντεο που αποδείκνυε πως ο Λεμπιδάκης ήταν ζωντανός.

Δημοσίευση 04:02’

Το κουβάρι ξετυλίχτηκε οριστικά, όταν η 16χρονη κατεγράφη από κάμερα κλειστού κυκλώματος ταχυδρομείου στο Ρέθυμνο να στέλνει ένα δέμα, μέσα στο οποίο υπήρχε στικάκι με το τελευταίο βίντεο που αποδείκνυε πως ο Λεμπιδάκης ήταν ζωντανός.

Ένα άτομο που κινείται στο χώρο της νύχτας και είχε επαφή με άτομα που συμμετείχαν  στην απαγωγή Λεμπιδάκη φέρεται να είναι το «βαθύ λαρύγγι» που έδωσε στους αστυνομικούς πληροφορίες για τις ενέργειες των απαγωγέων και εκείνοι με τη σειρά τους ξεκίνησαν τις στοχευμένες παρακολουθήσεις φτάνοντας στο κρησφύγετο που έκρυβαν τον επιχειρηματία. Το κουβάρι ξετυλίχτηκε οριστικά, όταν η 16χρονη κατεγράφη από κάμερα κλειστού κυκλώματος ταχυδρομείου στο Ρέθυμνο να στέλνει ένα δέμα, μέσα στο οποίο υπήρχε στικάκι με το τελευταίο βίντεο που αποδείκνυε πως ο Λεμπιδάκης ήταν ζωντανός.

Το πρωί της Κυριακής αποφασίστηκε η επιχείρηση απελευθέρωσης του Λεμπιδάκη,με τα επιτελικά στελέχη της ΕΛ.ΑΣ στην Κρήτη να είναι σε «ανοιχτή γραμμή» με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντίνο Τσουβάλα.  Το σημείο τέθηκε υπό στενή αστυνομική εποπτεία και χρησιμοποιήθηκαν από θερμικές κάμερες έως και Drone για να καταγραφεί κάθε σπιθαμή του χώρου και οι αστυνομικοί να έχουν την δυνατότητα να «βλέπουν» πόσα άτομα βρισκόντουσαν εντός της μάντρας αυτοκινήτων.

Η αποτυχημένη έρευνα του Αυγούστου

Τον περασμένο Αύγουστου οι αστυνομικοί έφτασαν μια ανάσα από τον εντοπισμό του Μιχάλη Λεμπιδάκη όταν με πρόσχημα τις έρευνες για τον εντοπισμό παράτυπων μεταναστών, πραγματοποίησαν έφοδο σε δυο σπίτια στον οικισμό Βρασκά, χωρίς αποτέλεσμα. Η «ειρωνεία» της υπόθεσης είναι πως στην κατάθεση του ο επιχειρηματίας φέρεται να είπε πως «βρισκόμουν σε  διπλανό χώρο από τα σπίτι  και άκουγα πως φώναζαν, αστυνομία, αστυνομία». Είχε προηγηθεί τον Ιούλιο μια συνάντηση των αστυνομικών με 3 απαγωγείς, όπως αποδείχθηκε στην συνέχεια, οι οποίοι στην θέα των αστυνομικών πέταξαν τα κινητά τους τηλέφωνα.

Hi- Tech παρουσίαση της υπόθεσης

Για πρώτη φορά στα χρονικά στην παρουσίαση της υπόθεσης που θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά οι δημοσιογράφοι θα έχουν την δυνατότητα να την παρακολουθήσουν  μέσω τηλεδιάσκεψης από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ ενώ θα μπορούν αν υποβάλουν και ερωτήσεις. Παρόντες την παρουσίαση θα είναι ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Μέχρι και το βράδυ της Τρίτης είχαν πραγματοποιηθεί 7 συλλήψεις και 8 προσαγωγές υπόπτων.

Αποδοκιμάστην οι απαγωγείς – Προθεσμία να απολογηθούν το Σάββατο

Προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν το Σάββατο ζήτησαν και πήραν από τον ανακριτή Ηρακλείου οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση της απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Εναντίον τους ο εισαγγελέας άσκησε διώξεις για αρπαγή σε διακεκριμένη μορφή , σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρα εκβιασμού και εμπρησμού.

Οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν λίγο πριν τις 6 το απόγευμα της Τρίτης στο δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου υπό τις αποδοκιμασίες πολιτών που βρισκόταν στο σημείο ενώ αποδοκιμασίες ακούστηκαν και κατά την αποχώρησή τους.

Στους γύρω χώρους είχαν ληφθεί μέτρα ασφαλείας από την ΕΛΑΣ ενώ η είσοδος στο εσωτερικό του μεγάρου επιτρεπόταν μόνο στους συνηγόρους τους

Πρόκειται για άνδρες που έχουν συλληφθεί για την πολύκροτη υπόθεση ενώ από την πίσω πόρτα του μεγάρου οδηγήθηκε ενώπιον των δικαστικών αρχών και το ανήλικο κορίτσι που εμπλέκεται στην υπόθεση.

Τον απαχθέντα επιχειρηματία εξέτασε ο ιατροδικαστής Κρήτης Σταμάτης Μπελιβάνης ο οποίος διαπίστωσε ότι ο 53χρονος φέρει αποτύπωμα από αλυσίδα στα κάτω άκρα, ενώ δεν βρέθηκαν στοιχεία αφυδάτωσης.

Όπως είπε ο κ Μπελιβάνης κατά δήλωσή του ο απαχθείς λάμβανε φαγητό και νερό, ωστόσο είχε μια απώλεια βάρους περί τα 16 κιλά.

Ελέυθερη η 16χρονη

Ελεύθερη, με περιοριστικούς όρους, αφέθηκε, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, η 16χρονη που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση απαγωγής.

Η 16χρονη οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα, ο οποίος της απήγγειλε κατηγορίες για άμεση συνέργεια στην απαγωγή και άμεση συνέργεια σε απόπειρα εκβιασμού για λήψη λύτρων.

 Αμέσως μετά απολογήθηκε ενώπιον του ανακριτή που την άφησε ελεύθερη, επιβάλλοντάς της τους περιοριστικούς όρους απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της παρουσίας μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της.

Πηγή φωτό: neakriti

 


σχετικα αρθρα