Βρισκόμαστε στην «καρδιά» του καλοκαιριού και το θερμόμετρο έχει χτυπήσει πλέον κόκκινο. Για όσους οι διακοπές αργούν ακόμη ή έχουν ήδη τελειώσει, οι αποδράσεις στις κοντινές παραλίες είναι απαραίτητες. Ανακαλύψτε τις καλύτερες παραλίες της Αττικής και ετοιμαστείτε για βουτιές και ηλιοθεραπεία..

Πόρτο Γερμενό
Η παραλία του Πόρτο Γερμενό απέχει μόλις 60 χλμ από την Αθήνα. Αν και χρειάζεται να διανύσετε μεγάλη απόσταση μέσω της εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου, η θέα, όσο πλησιάζετε στη παραλία, θα σας αποζημιώσει. Η παραλία δεν είναι ιδιαίτερα οργανωμένη, όποτε προμηθευτείτε τα απαραίτητα από το σπίτι. Έχει διάφορα ταβερνάκια τριγύρω, με καλό φαγητό και προσιτές τιμές.

Αγία Μαρίνα
Η παραλία βρίσκεται στο Κορωπί, σε απόσταση 34 χλμ από την Αθήνα, κάτω από το ομώνυμο εκκλησάκι. Πρόκειται για μια μικρή, αμμουδερή παραλία, μη οργανωμένη αλλά με πολλές δυνατότητες για σπορ στην άμμο. Δεν προσελκύει ιδιαίτερα πολύ κόσμο, αλλά τα Σαββατοκύριακα το παρκάρισμα αποδεικνύεται δύσκολη υπόθεση.

Μαύρο Λιθάρι
Βρίσκεται μεταξύ Σαρωνίδας και Αναβύσσου. Πρόκειται για μια οργανωμένη παραλία 40 χλμ από την Αθήνα. Η παραλία έχει άμμο και προτιμάται από πολλούς για σπορ στην παραλία. Υπάρχουν τριγύρω μπαράκια, ξενοδοχείο και φυσικά τα βλάχικα για κοψίδια(αν και δεν συνδυάζονται ωραία με το μπανάκι).

Ερωτοσπηλιά
Βρίσκεται στο Πόρτο Ράφτη και προσελκύει χιλιάδες παραθεριστές και τουρίστες. Παρά την πολυκοσμία, έχει beach bar και παραμένει μια εξαιρετική μίνι παραλία με θεά το απέραντο γαλάζιο. Ειδικά τις καθημερινές, είναι ακόμα εγγύηση για χαλαρές βουτιές. Να φτάσετε νωρίς γιατί ο ήλιος πέφτει γρήγορα και η παραλά δεν ευνοεί η ηλιοθεραπεία.

Μπλε Λιμανάκι
Μετά το γνωστό σε όλους Κόκκινο λιμανάκι ήρθε και τα μπλε. Μια μικροσκοπική παραλία, κοντά στην Ραφήνα και μόλις 26 χλμ μακριά από την Αθήνα. Ένας μικρός ορμίσκος, χαμένος στα βράχια. Δεν είναι οργανωμένη παραλία και διαθέτει μια τσιμεντένια προβλήτα και λιγοστές ομπρέλες. Μια οικογενειακή παραλία για όσους ψάχνουν ήσυχες βουτιές.

Κακιά Θάλασσα
Βρίσκεται στην περιοχή της Κερατέας, 50 χλμ από το κέντρο της Αθήνας. Καθαρή θάλασσα με ψιλό βότσαλο έξω και άμμο μέσα. Κάποτε ήταν μία ήσυχη παραλία. Πλέον, διαθέτει beach bar και μαζεύει δεκάδες παραθεριστές. Ειδικά τα Σαββατοκύριακο είναι δύσκολο να βρείτε χώρο να απλώσετε την πετσέτα σας. Στα «συν» της παραλίας είναι το γήπεδο μπάσκετ και ο ειδκός χώρος για ρακέτες.

Σαρωνίδα
Η μικρή αμμουδερή παραλία μπροστά στον παραθεριστικό οικισμό της Σαρωνίδας βρίσκεται σε απόσταση 48 περίπου χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας. Φυσικά μετά από ένα καλό μπάνιο ανοίγει η όρεξη και οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν το φαγητό τους κοντά στην θάλασσα, επιλέγοντας ανάμεσα σε πολλές ταβέρνες και μεζεδοπωλεία.

Κάλαμος
Περίπου 45 χιλιόμετρα από την Αθήνα, βρίσκεται ο Κάλαμος. Γραφικό χωριό, συνδυάζει αρμονικά βουνό και θάλασσα. Η δασική βλάστηση της περιοχής καταλήγει σε ακτές με άσπρο βότσαλο και καθαρά κρυστάλλινα νερά.
 
Ψάθα
Με θέα τον κορινθιακό θα απολάυσετε βουτιές και ηλιοθεραπεία. Η Ψάθα απέχει 60 χλμ δυτικά της Αθήνας και προσελκύει αρκετούς τόσο για τα καθαρά της νερά όσο και για τις ψαροταβέρνες της περιοχής.

Λεγραινά
Μια από της μεγαλύτερες παραλίες της Αττικής, σε απόσταση περίπου 60 χλμ από την Αθήνα. Πρόκειται για μια παραλία μεγάλου μήκους με άμμο, που αποτελείται από μικρότερες με βραχάκια. Είναι τελείως ανοργάνωτη αλλά με πολύ καθαρά νερά. Στη περιοχή θα βρείτε ωραία μαγαζιά για φαγητό και καφέ.


Γ.Κ.