current views are: 8

7 Οκτωβρίου 2017
Δημοσίευση15:32

Νέα στοιχεία στην υπόθεση του Μ. Λεμπιδάκη: Το sms των απαγωγέων που «παρέλυσε» την οικογένεια

Ένα sms των απαγωγέων κόντεψε να τινάξει στον αέρα τις διαπραγματεύσεις, βυθίζοντας σε απόγνωση την οικογένειά του.

Δημοσίευση 15:32’

Ένα sms των απαγωγέων κόντεψε να τινάξει στον αέρα τις διαπραγματεύσεις, βυθίζοντας σε απόγνωση την οικογένειά του.

Νέα στοιχεία για την υπόθεση της απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη ​φέρνει στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα “Εθνος“. 

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ένα sms των απαγωγέων κόντεψε να τινάξει στον αέρα τις διαπραγματεύσεις, βυθίζοντας σε απόγνωση την οικογένειά του.

«Μάνο μου, χάσαμε και εμείς, αλλά χάσατε και εσείς τον άνθρωπό σας». Το συγκεκριμένο sms είχε σταλεί στις 17 Μαΐου από τους απαγωγείς στον Μανώλη Λεμπιδάκη, αδελφό του απαχθέντος. Λίγο καιρό μετά το συγκεκριμένο sms – και συγκεκριμένα στις αρχές Ιουνίου-, με εντολή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. και αφού ενημερώθηκε ο υπουργός Νίκος Τόσκας αποφασίστηκε ότι πρέπει να ταξιδέψει από την Αθήνα στην Κρήτη έμπειρο στέλεχος της Αστυνομίας για να εμψυχώσει την οικογένεια και να την πείσει να μην εγκαταλείψει την προσπάθεια σε ένα σημείο καμπής που θα μπορούσε να κρίνει τα πάντα.

Ο πατέρας του Μιχάλη Λεμπιδάκη, Γιάννης, έκατσε σε ένα ήσυχο δωμάτιο και συνομίλησε με τον αξιωματικό.

“Ο Μιχάλης έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας. Αν έπαθε κάτι; Αν δεν άντεξε; Τρέμω στην ιδέα ότι μπορεί να έχει φύγει από τη ζωή από παθολογικά αίτια ή να τον έχουν σκοτώσει. Βλέπετε τι μας έστειλαν στο μήνυμα”, είπε στο στέλεχος της Αστυνομίας.

Είχαν περάσει 25 ημέρες χωρίς κάποια επικοινωνία, με το ενδεχόμενο του θανάτου του επιχειρηματία να πνίγει την οικογένεια. Το στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ., συνεχίζει η εφημερίδα, είπε στον Γιάννη Λεμπιδάκη και στον αδελφό του απαγχθέντος: «Σας εγγυώμαι ότι δεν τον έχουν σκοτώσει. Πιστέψτε με. Οπλιστείτε με ελπίδα. Δεν τον σκότωσαν γιατί θέλουν όσο τίποτα τα χρήματα αλλά και για έναν ακόμα πολύ σημαντικό λόγο. Η εμπειρία έχει δείξει ότι κανείς δεν θέλει να φορτωθεί ανθρωποκτονία εκ προθέσεως γιατί ξέρει ότι θα σαπίσει στη φυλακή. Χωρίς δολοφονία μπορεί να γλιτώσουν την πολυετή κράτησή τους στη φυλακή και το ξέρουν. Θα κάτσουμε εδώ, θα συνεχίσουμε την προσπάθεια και θα καταφέρουμε να πάρετε πίσω τον άνθρωπό σας».

Η επόμενη κίνηση ήρθε μετά την πρόταση ενός ανώτατου αξιωματικού. Πρότεινε να δημοσιευτεί μια επιστολή στα ΜΜΕ με την οποία θα ανακοινώνεται η διακοπή των διαπραγματεύσεων από την πλευρά της οικογένειας. Στόχος ήταν να ταρακουνηθούν οι δράστες και να δείξει η οικογένεια ότι για πρώτη φορά παίρνει μια πρωτοβουλία.

Στις 17 Ιουνίου δημοσιεύτηκε η επιστολή και τέσσερις ημέρες αργότερα οι απαγωγείς επανεμφανίστηκαν έπειτα από 34 ημέρες με νέο sms. Έκτοτε οι διαπραγματεύσεις πήγαν από το καλό στο καλύτερο, οι απαιτήσεις για τα λύτρα μειώνονταν και οι αστυνομικοί άρχισαν να «ακουμπάνε» τους απαγωγείς.

Ασύλληπτοι παραμένουν οι «εγκέφαλοι» της απαγωγής

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσαν τα λεγόμενα του δικηγόρου δύο εκ των συλληφθέντων για την απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη, την ώρα που συνεχίζεται ο μαραθώνιος απολογιών των επτά.

«Αυτοί που οργάνωσαν και εκτέλεσαν την απαγωγή δεν βρίσκονται μέσα στο δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου», δήλωσε ο Γιώργος Περάκης, ο συνήγορος υπεράσπισης του 45χρονου ακτιβιστή και του 22χρονου κτηνοτρόφου που έχουν συλληφθεί.

Στο ίδιο πνεύμα, σύμφωνα με το ekriti.gr συμπλήρωσε πως οι συλληφθέντες είναι ο «τελευταίος τροχός της αμάξις». 

Οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στο δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου νωρίς το πρωί του Σαββάτου, κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας. 

Ο ιδιοκτήτης της μάντρας, που ήταν το τελευταίο κρησφύγετο στο οποίο είχαν μεταφέρει οι απαγωγείς τον Μιχάλη Λεμπιδάκη, απολογούνταν επί 2,5 ώρες.

Πιο σύντομη ήταν η απολογία του 40χρονου «Σκοπιανού» ενώ στη συνέχεια μπήκε στο γραφείο της ανακρίτριας ο 44χρονος ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων από το Ρέθυμνο.

Την ίδια ώρα σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας, για τη σύλληψη κι άλλων εμπλεκομένων στην υπόθεση.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, cretalive, αστυνομικοί κάνουν λόγο για 4-5 άτομα, από τα οποία τουλάχιστον τρία τοποθετούνται στον αρχικό πυρήνα, ενώ υπάρχουν σαφείς ενδείξεις και για την εμπλοκή άλλων, οι οποίοι φέρονται να είχαν περισσότερο βοηθητικό ρόλο.

 


σχετικα αρθρα