ΕΛΛΑΔΑ

Πάτερ Β. Θερμός: Τοποθετούνται όλες οι πλευρές χωρίς γνώσεις στην αλλαγή ταυτότητας φύλου

Δημοσίευση 9 Οκτωβρίου 2017, 12:57 / Ανανεώθηκε 9 Οκτωβρίου 2017, 12:57
Πάτερ Β. Θερμός: Τοποθετούνται όλες οι πλευρές χωρίς γνώσεις στην αλλαγή ταυτότητας φύλου
Facebook Twitter Whatsapp

. Τι είπε ο ψυχίατρος και πρωτοπρεσβύτερος Β. Θερμός για την ανωριμότητα πάνω στο ζήτημα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μια ψύχραιμη προσέγγιση στο ζήτημα της αλλαγής ταυτότητας φύλου επιχείρησε σήμερα στο «Ακραίως» μιλώντας με τον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ ο πατέρας Β. Θερμός. 

Σύμφωνα με τον ίδιο: «Η αντίδραση της εκκλησίας δεν ήταν πάνω στην αλλαγή φύλου. Η αντίδραση είναι ότι παρέχεται η δυνατότητα να αλλάξει κάποιος φύλο χωρίς να συνοδεύεται με τις αντίστοιχες σωματικές αλλαγές. 

Την ίδια στιγμή τόνισε: «Δεν είναι θεολογικά τα ζητήματα. Εμένα με απογοητεύει αφάνταστα η ανωριμότητα του λαού μας. Σπεύδουμε όλες οι πλευρές να τοποθετηθούμε χωρίς γνώσεις. Γινόμαστε ξερόλες και κάνουμε καφενειακές συζητήσεις».

Παράλληλα υποστήριξε ότι στην ουσία έχουν λόγο μόνο «όσοι είναι οργανωμένοι σε κινήματα. Όλη αυτή η ιστορία ξεκίνησε με ένα δόγμα των λόμπι αυτών: Αν θέλω να νιώθω έτσι, είναι υποχρεωμένη η κοινωνία να μου το εξασφαλίσει αυτό».

Όπως επίσης συμπλήρωσε: «Δεν είμαι κατά στο ζήτημα της αρχής του νομοσχεδίου. Είμαι ενάντια στη λογική των υπέρμαχων του νομοσχεδίου».

Επεσήμανε, δε, ότι: «Δεν θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί από κάποιους για να δημιουργηθούν γάμοι ομοφυλοφίλων που είναι παράνομοι αυτή τη στιγμή».