Την πραγματοποίηση μεγάλης συγκέντρωσης έξω από τη Βουλή την Τρίτη, ενώ θα συνεδριάζει ο Τομέας Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ, αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες ταξί. Σήμερα, Δευτέρα οι αυτοκινητιστές βρίσκονται στα διόδια της Ελευσίνας και των Αφιδνών όπου σηκώνουν τις μπάρες για την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων και ανάλογα στα εκδοτήρια αρχαιολογικών χώρων, επιτρέπουν την δωρεάν είσοδο των τουριστών. Στα διόδια του Ρίου, επί της εθνικής οδού Πατρών-Κορίνθου και στα διόδια της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, στο ύψος του Αντιρρίου, βρίσκονται ιδιοκτήτες ταξί, οι οποίοι αφήνουν τους οδηγούς να περνούν χωρίς να πληρώνουν το αντίτιμο.

Οι αυτοκινητιστές συγκεντρώθηκαν, αρχικά, έξω από το Παμπελοποννησιακό Στάδιο της Πάτρας και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν με τα οχήματά τους προς τα διόδια.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Ραγκούσης, με άρθρο του στα «Νέα» στέλνει μήνυμα εφαρμογής του νόμου.

«Τη στιγμή που η μεγάλη μάστιγα για την ελληνική οικονομία και τους πολίτες είναι η φοροδιαφυγή, το να μην ανοίξει το επάγγελμα σημαίνει ότι ρίχνουμε κι άλλο νερό στο μύλο της, στην πιο προκλητική και επιζήμια εκδοχή της: την παραοικονομία με τη σφραγίδα του ίδιου του κράτους» επισημαίνει.

«Αν το συγκεκριμένο επάγγελμα παραμείνει κλειστό, τι πετυχαίνουμε; Προστατεύουμε τα αδικαιολόγητα προνόμια των λίγων-και δεν μιλώ βέβαια για το σύνολο των ιδιοκτητών ταξί, γιατί δεν είναι όλοι ίδιοι-και όχι τα δικαιώματα των πολλών» προσθέτει.

Και συνεχίζει: «Τι ηθικό έρεισμα έχει μία πολιτική που εμφανίζεται άτεγκτη με τους αδύναμους και ευέλικτη με όσου πλήττουν με έκνομες ενέργειες το δημόσιο συμφέρον;».

Τέλος αναφέρει ότι όταν το υπουργείο γνωστοποιήσει το επόμενο διάστημα τη συνολική πρόταση και τους κανόνες που διέπουν την απελευθέρωση του επαγγέλματος, θα δώσει στους ιδιοκτήτες ταξί χρόνο για να επισημάνουν τα στοιχεία που συμφωνούν και τα στοιχεία που διαφωνούν.

«Μέχρι τότε είναι παντελώς αδικαιολόγητη κάθε μορφή κινητοποίησης και μάλιστα με θύμα το κοινωνικό σύνολο και την τουριστική οικονομία».