current views are: 10

11 Οκτωβρίου 2017
Δημοσίευση20:36

Μετανάστρια πέταξε το παιδί της στο έδαφος επειδή δεν της έδιναν άσυλο

Η νεαρή Αφγανή συνελήφθη και οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη όπου κατέθεσε ότι το μωρό της έπεσε από τα χέρια επειδή ζαλίστηκε.

Δημοσίευση 20:36’

Η νεαρή Αφγανή συνελήφθη και οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη όπου κατέθεσε ότι το μωρό της έπεσε από τα χέρια επειδή ζαλίστηκε.

Στα όρια τους φαίνεται ότι έχουν φτάσει οι πρόσφυγες και μετανάστες στα hot spot της χώρας οι οποίοι πλέον δεν μπορούν να ελέγξουν το θυμό για την κατάσταση που βιώνουν επί καθημερινής βάσεως.

 Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το politischios.gr με ακόμα μία περίπτωση άσκησης ψυχολογικής βίας στους υπαλλήλους της Υπηρεσίας Ασύλου στη ΒΙ.ΑΛ. ασχολήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης το 3μελές Πλημμελειοδικείο Χίου.

Πρωταγωνίστρια του νέου επεισοδίου μία 21χρονη παράτυπη μετανάστρια από το Αφγανιστάν που πέταξε το μόλις 10 μηνών βρέφος της στο έδαφος, όταν οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας, της συνέστησαν να κάνει υπομονή μέχρι να εξεταστεί η αίτηση ασύλου της. Η νεαρή Αφγανή συνελήφθη και οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη όπου κατέθεσε ότι το μωρό της έπεσε από τα χέρια επειδή ζαλίστηκε.

Καταπέλτης κατά της 21χρονης ήταν η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Χίου Σπ. Σταυράτη που έκανε λόγο για συνηθισμένη αντίδραση εκ μέρους μερίδας μεταναστών στην προσπάθειά τους να πιέσουν καταστάσεις και να εγκριθεί το άσυλό τους. «Δεν χωρά στη δική μου λογική ότι μία μάνα θα πετάξει το παιδί της στο έδαφος. Ακόμα και αν ζαλίζονταν θα το έπαιρνε αγκαλιά και θα έπεφτε μαζί του», είπε η Εισαγγελέας και προσέθεσε κατά την αγόρευσή της: «Αν πετάει το παιδί σε αυτή την ηλικία, τότε σημαίνει ότι η βία είναι στοιχείο του χαρακτήρα της».

Τελικά το 3μελές Πλημμελειοδικείο Χίου, παρά την εισήγηση της Εισαγγελέως  η κατηγορουμένη να εκτίσει κανονικά την ποινή, αποφάσισε την καταδίκη της σε 2 χρόνια φυλάκιση και 3 μήνες για την ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη και την απόπειρα παράνομης βίας αλλά με 3ετή αναστολή.

 


σχετικα αρθρα