Συγκέντρωση αλληλέγγυων της ομάδας ''Ρουβίκωνας'' έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι, ως ένδειξη συμπαράστασης στα μέλη που συνελήφθησαν χθες για συμμετοχή στη χθεσινή κατάληψη στο κτίριο της Ισπανικής πρεσβείας.

Αυτή η κίνηση ήρθε ως συνέχεια της παραπομπής στο αυτόφωρο 18 μελών της ομάδας «Ρουβίκωνας», που συνελήφθησαν για συμμετοχή στη χθεσινή κατάληψη στο κτίριο της ισπανικής πρεσβείας.

Εις βάρος τους σχηματίστηκε από την υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας δικογραφία για διατάραξη σχέσεων με άλλη χώρα, καθώς και διατάραξη οικιακής ειρήνης.

Αστυνομικές πηγές διευκρίνισαν ότι οι επικεφαλής της ισπανικής διπλωματικής αντιπροσωπείας δεν κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά εις βάρος των 18 αναρχικών. Διευκρίνισαν, ωστόσο, ότι λόγω ιδιαιτερότητας του περιστατικού, καθώς θα μπορούσε να προκληθεί διπλωματικό επεισόδιο, αποφασίστηκε η σύλληψη και παραπομπή τους στη Δικαιοσύνη.

Εν τω μεταξύ, αντιεξουσιαστές έχουν απευθύνει κάλεσμα συμπαράστασης στους συλληφθέντες, στις 12 το μεσημέρι, έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων.