Μια λεπτομέρεια που αποδεικνύει την ψυχραιμία που επέδειξε κατά τη διάρκεια της πολύμηνης ομηρίας του ο επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης, φέρνει στη δημοσιότητα το cretalive.gr.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Ρωσοπόντιος που πήγε από τη Θεσσαλονίκη στην Κρήτη στις 18 Σεπτεμβρίου, κι έμελε να είναι ο τελευταίος δεσμοφύλακας του επιχειρηματία, είχε πάρει σαφείς οδηγίες από τους εντολείς του. 

Πρόσεξε - του είπαν- δεν πρέπει, όχι μόνο τα χαρακτηριστικά σου να μη δει ο Λεμπιδάκης, αλλά ούτε και το χρώμα του δέρματος σου! Γι' αυτό άλλωστε όσο διάστημα βρισκόταν μαζί με τον Μ. Λεμπιδάκη στο χώρο της μάντρας αυτοκινήτων, το πρόσωπό του ήταν καλυμμένο με κουκούλα

Κάποια στιγμή, μετά τις πρώτες μέρες, και όταν αιχμάλωτος και δεσμοφύλακας ήλθαν πιο κοντά,  κάποια στιγμή η κουκούλα του φύλακα κατέβηκε χαμηλά και φάνηκε το φρύδι του. Αυτόματα τότε ο επιχειρηματίας ανασήκωσε την κουκούλα, καλύπτοντας εκ νέου το πρόσωπο τού Ρωσοπόντιου, προκειμένου να μην διανοηθεί ούτε στιγμή ο φρουρός πως ο Μ. Λεμπιδάκης διέκρινε κάποια από τα χαρακτηριστικά του!