current views are: 6

12 Οκτωβρίου 2017
Δημοσίευση16:50

Εν ψυχρώ εκτέλεση του δικηγόρου Μ. Ζαφειρόπουλου στα Εξάρχεια – «Έπιασαν» τα πρόσωπα των δραστών οι κάμερες ασφαλείας

Είχε ραντεβού με τους δολοφόνους του

Δημοσίευση 16:50’

Είχε ραντεβού με τους δολοφόνους του

Σοκ στο νομικό και πολιτικό κόσμο προκαλεί η εν ψυχρώ εκτέλεση από δύο αγνώστους του γνωστού ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, στο γραφείο του στην οδό Ασκληπιού 145, στα Εξάρχεια. Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ., οι κάμερες ασφαλείας έπιασαν τους δύο δράστες. 

Ο κ. Ζαφειρόπουλος, ήταν στέλχος της ΝΔ και γιος του πρώην βουλευτή του κόμματος Νώντα Ζαφειρόπουλου, ο οποίος είχε διατελέσει και πρόεδρος του ΔΣΑ από το 1984 έως και το 1987. Ο άτυχος δικηγόρος κατά το παρελθόν έχει ασχοληθεί με πολύ σοβαρές υποθέσεις, μεταξύ άλλων αυτή της Energa, των εξοπλιστικών προγραμμάτων, αλλά και των δομημένων ομολόγων. 

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος σπούδασε στο Εθνικό Καποδιαστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ασκούσε δικηγορία από το 1991, το 2010 διεκδίκησε την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ενώ είχε διατελέσει αντιπρόεδρος του συλλόγου το 2005 και σύμβουλος το 1996.

Πώς έγινε το περιστατικό

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε ο συνεργάτης του θύματος στους αστυνομικούς, οι δράστες προσποιούμενοι τους πελάτες – είχαν κλείσει νωρίτερα ραντεβού με τον δικηγόρο- εισήλθαν στο γραφείο. 

Ο κ. Ζαφειρόπουλος, μαζί με τον συνεργάτη του και τα δύο άτομα που είχαν ακάλυπτα τα πρόσωπά τους έκατσαν για κάποια ώρα στην αίθουσα συσκέψεων. Στη συνέχεια ζήτησαν από τον συνεργάτη του δικηγόρου να αποχωρήσει και έπειτα από λίγα λεπτά δολοφόνησαν τον άτυχο άνδρα.

Όταν μπήκε ο συνεργάτης στην αίθουσα τον βρήκε νεκρό, σε μια λίμνη αίματος. Αξίζει να σημειωθεί πως οι δράστες μιλούσαν σπαστά ελληνικά. Μάλιστα σύμφωνα με πηγές από την ΕΛ.ΑΣ., οι κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν τα πρόσωπα των δύο δραστών.

Στο σημείο βρέθηκαν άμεσα στελέχη της Δίωξης Εγκλημάτων κατά της ζωής της Ασφάλειας Αττικής, προκειμένου να εντοπίσουν τυχόν στοιχεία -αποτυπώματα, γενετικό υλικό, μαρτυρίες- και να ελέγξουν κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν στην περιοχή. Στο σημείο αναμένεται να φτάσει ο ιατροδικαστής.. Στο σημείο έφτασε η οικογένεια του γνωστού ποινικολόγου που δηλώνει σοκαρισμένη από το τραγικό περιστατικό

Άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης θέλει ο Αλ. Τσίπρας

Σύμφωνα με πληροφορίες, αμέσως μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και ζήτησε την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να αναβάλει την προγραμματισμένη για αύριο τελετή παράδοσης – παραλαβής του νέου επικοινωνιακού επιτελείου του κόμματος. 

Όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί καταδίκασαν τη στυγερή δολοφονία. 


σχετικα αρθρα