current views are: 9

13 Οκτωβρίου 2017
Δημοσίευση12:57

Έρευνες του ΣΔΟΕ και στην Ελλάδα για το σκάνδαλο των τηλεοπτικών

Η παραπάνω ενέργειες έγιναν γνωστές στον απόηχο της είδησης που αναφέρει ότι  η FIFA ξεκίνησε ποινική διαδικασία κατά του πρώην γενικού γραμματέα της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας, Ζερόμ Βαλκ 

Δημοσίευση 12:57’

Η παραπάνω ενέργειες έγιναν γνωστές στον απόηχο της είδησης που αναφέρει ότι  η FIFA ξεκίνησε ποινική διαδικασία κατά του πρώην γενικού γραμματέα της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας, Ζερόμ Βαλκ 

Εφόδους σε οικίες και γραφεία παραγόντων στην Ελλάδα που εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφθοράς στον χώρο του ποδοσφαίρου πραγματοποιούν υπάλληλοι του ΣΔΟΕ. Κατά την διάρκεια της επιχείρησης κατασχέθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές, tablets, κινητά τηλέφωνα, έγγραφα και άλλα στοιχεία, προκειμένου να μελετηθούν.

Η παραπάνω ενέργειες έγιναν γνωστές στον απόηχο της είδησης που αναφέρει ότι  η FIFA ξεκίνησε ποινική διαδικασία κατά του πρώην γενικού γραμματέα της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας, Ζερόμ Βαλκ και του πανίσχυρου γενικού διευθυντή των μέσων μαζικής ενημέρωσης του Κατάρ και προέδρου της Παρί Σεν Ζερμέν, Νασέρ Αλ-Κελαϊφί.

Υπενθυμίζεται στο σημείο αυτό ότι τον Μάρτιο του 2016 ο Βαλκ είχε θεωρηθεί ύποπτος από τη Γενική Εισαγγελέα της Ελβετίας (OAG) για κακοδιαχείριση και άλλα αδικήματα, με τον πρώην παράγοντα της FIFA και εξ απορρήτων του Γιόζεφ Μπλάτεερ να αρνείται κάθε ανάμειξή του σε παραβατικές δραστηριότητες.

Η ανακοίνωση:

«Την 12/10/2017 υπάλληλοι της Ε.Γ. Σ.Δ.Ο.Ε, στο πλαίσιο συνεργασίας τόσο με τις Ελληνικές και Ευρωπαϊκές Δικαστικές Αρχές όσο και με συναρμόδιες Ευρωπαϊκές Αρχές επιβολής του νόμου, συμμετείχαν σε κοινή Ευρωπαϊκή επιχείρηση ερευνών οικιών και επαγγελματικών εγκαταστάσεων που έλαβε χώρα ταυτόχρονα στην Ελλάδα, Ισπανία, Γαλλία και Ιταλία.

Οι διενεργηθείσες έρευνες αφορούσαν σε υπόθεση ποινικής έρευνας που διεξάγει το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Ελβετίας κατά πρώην γενικού γραμματέα της FIFA και κατά εκτελεστικού Διευθυντή αλλοδαπής εταιρίας σε σχέση με την ανάθεση δικαιωμάτων σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (Μ.Μ.Ε).

Για τον σκοπό αυτό, όσον αφορά την Ελλάδα, συνεργάστηκαν το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Ελβετίας, η EUROJUST με τον συντονισμό του υπηρετούντος σε αυτήν Έλληνα Εισαγγελικού Λειτουργού, η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών – Τμήμα Διεθνών Δικαστικών Συνδρομών, Ειδικός Ανακριτής Διεθνών Δικαστικών Συνδρομών και το τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών και Όπλων του Σ.Δ.Ο.Ε. Π.Δ. Αττικής και Αιγαίου.

Κατά τις διενεργηθείσες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα, με την συμμετοχή βοηθού Εισαγγελέα από το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Ελβετίας και παρουσία Ελλήνων Δικαστικών Λειτουργών κατασχέθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές, tablets ,κινητά τηλέφωνα και έγγραφα που θα ερευνηθούν και αξιοποιηθούν στα πλαίσια της διεξαγομένης έρευνας».


σχετικα αρθρα