current views are: 8

14 Οκτωβρίου 2017
Δημοσίευση15:08

Υπόθεση Λεμπιδάκη: Καρέ από το βίντεο που έστειλαν οι απαγωγείς στην οικογένεια

Στις φωτογραφίες που αποτελούν καρέ από το πρώτο βίντεο που εστάλη στην οικογένεια του επιχειρηματία στις 26 Απριλίου  και δημοσιεύει η εφημερίδα “Το Έθνος”, εμφανίζεται ο Μιχάλης Λεμπιδάκης εμφανώς καταπονημένος, να λέει στους δικούς του ανθρώπους ότι είναι καλά στην υγεία του και ζητάει με πραότητα την επίσπευση των διαδικασιών.

Δημοσίευση 15:08’

Στις φωτογραφίες που αποτελούν καρέ από το πρώτο βίντεο που εστάλη στην οικογένεια του επιχειρηματία στις 26 Απριλίου  και δημοσιεύει η εφημερίδα “Το Έθνος”, εμφανίζεται ο Μιχάλης Λεμπιδάκης εμφανώς καταπονημένος, να λέει στους δικούς του ανθρώπους ότι είναι καλά στην υγεία του και ζητάει με πραότητα την επίσπευση των διαδικασιών.

Το φως της δημοσιότητας βλέπουν φωτογραφικά καρέ του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, τραβηγμένα κατά την διάρκεια της εξάμηνης απαγωγής του.

Στις φωτογραφίες που αποτελούν καρέ από το πρώτο βίντεο που εστάλη στην οικογένεια του επιχειρηματία στις 26 Απριλίου  και δημοσιεύει η εφημερίδα “Το Έθνος”, εμφανίζεται ο Μιχάλης Λεμπιδάκης εμφανώς καταπονημένος, να λέει στους δικούς του ανθρώπους ότι είναι καλά στην υγεία του και ζητάει με πραότητα την επίσπευση των διαδικασιών.

Στο δεύτερο που εστάλη στις 25 Αυγούστου κάνει αναφορά στο τρομοκρατικό χτύπημα στη Βαρκελώνη για να πειστεί η οικογένεια ότι το υλικό έχει ληφθεί πρόσφατα. Στο τρίτο το οποίο εστάλη στις 29 Αυγούστου στη θεία του Λεμπιδάκη, ο απαχθείς διαβάζει σελίδες χαρτιού με αναλυτικές οδηγίες για την παράδοση των λύτρων.

Οι απαγωγείς που ήθελαν τα πάντα και τα έχασαν όλα, αφενός ήθελαν μέσω των βίντεο να στείλουν αποδείξεις ζωής προς την οικογένεια και αφετέρου να ασκήσουν ψυχολογική πίεση, δείχνοντας την εικόνα του ταλαιπωρημένου ανθρώπου τους.

Ενδεικτικό είναι ότι όταν απελευθερώθηκε από τη μάντρα μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στο Ρέθυμνο ο Μιχάλης Λεμπιδάκης ήταν 45 κιλά!

Οι κωδικές ονομασίες

Οι αστυνομικοί είχαν αρχίσει αρκετό καιρό νωρίτερα να παρακολουθούν τα επτά άτομα που τελικά συνελήφθησαν. Στις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες από τον κοριό της ΕΛΑΣ φαίνεται ότι χρησιμοποιούσαν κωδικές ονομασίες ώστε να μη γίνονται αντιληπτοί.

Στις νόμιμα υποκλαπείσες επικοινωνίες υπάρχουν αναφορές σε «κλουβιά», «γατούλες» και «βαφτίσια», που ακόμα και σήμερα δεν έχουν εξακριβωθεί – για κάποιες από αυτές- το κατά πόσο αποτελούν συνθηματικά ή κυριολεκτικές σημειώσεις.

Οι αστυνομικοί-διαρρήκτες

Εντυπωσιακή είναι η στιχομυθία του Κρητικού, το τηλέφωνο του οποίου παρακολουθούνταν με έτερο άτομο, στην οποία γίνεται μνεία στη μυστική επιχείρηση της ΕΛΑΣ τον περασμένο Αύγουστο στο χωριό Βρασκά Σφακίων, όπου έφτασαν οι αστυνομικοί ύστερα από παρακολουθήσεις υπόπτων και εκτιμήσεις ότι εκεί κρατείται ο Λεμπιδάκης.

Από τις συνομιλίες προκύπτει ότι το υπό παρακολούθηση άτομο μιλάει για δύο από τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στην επιχείρηση για την απαγωγή, οι οποίοι έγιναν αντιληπτοί έξω από το σπίτι φίλου του στον Βρασκά. Οι αστυνομικοί θεωρήθηκαν από τον ιδιοκτήτη του σπιτιού, διαρρήκτες και έτσι έγινε κλήση στην αστυνομία για να… συλληφθούν.

– Έλα, με ακούς; Δύο άτομα μπήκαν στο σπίτι στις 3.30 το βράδυ.

– Στο δικό μου;

– Όχι στου Νίκου το σπίτι. Ήταν κοντοκουρεμένοι με σακίδια και γένια. Έλληνες πρέπει να ήταν. Θα έρθεις να δεις το βίντεο. Εδά ήρθε ο άνθρωπος από τα Χανιά και άνοιξε το βίντεο του σπιτιού του και τους είδε. Είδανε πως είχε κάμερα και φύγανε.

– Ε, τα πουτ… Ε, να πάει στην αστυνομία πες. Ήντα πάει να πει.

– Έπαιρνε στην αστυνομία. Στην αστυνομία δεν είναι άνθρωπος επά.

Ο ομηρος δεν βρέθηκε τελικά από τους αστυνομικούς, παρότι κατά πάσα πιθανότητα βρισκόταν σε κοντινό οίκημα και φυγαδεύτηκε.


σχετικα αρθρα