current views are: 8

17 Οκτωβρίου 2017
Δημοσίευση15:29

Διάψευση περί απολύσεων υδρονομέων από την ΕΥΔΑΠ

Οι συντάκτες της ανακοίνωσης παρουσιάζουν τη Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ να απολύει τους 23 υδρονομείς, ενώ ισχύει ακριβώς το αντίθετο.

Δημοσίευση 15:29’
ευδαπ

Οι συντάκτες της ανακοίνωσης παρουσιάζουν τη Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ να απολύει τους 23 υδρονομείς, ενώ ισχύει ακριβώς το αντίθετο.

Έκπληξη προκαλεί η σημερινή ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ αναφορικά με το ζήτημα των 23 υδρονομέων, εργαζόμενων στην ΕΥΔΑΠ, στην οποία επιχειρείται πλήρης διαστρέβλωση της αλήθειας. Οι συντάκτες της ανακοίνωσης παρουσιάζουν τη Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ να απολύει τους 23 υδρονομείς, ενώ ισχύει ακριβώς το αντίθετο.

Η αλήθεια είναι πως πρόκειται για μια υπόθεση που διαρκεί 8 χρόνια, για την οποία έχουν εκδοθεί δύο αλληλοσυγκρουόμενες τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις: Σύμφωνα με τα πολιτικά δικαστήρια (αποφάσεις Μονομελών Πρωτοδικείων) οι υδρονομείς θα πρέπει να προσληφθούν για 7μηνη δοκιμαστική περίοδο, ενώ σύμφωνα με τα διοικητικά δικαστήρια (αποφάσεις Διοικητικών Εφετείων) δεν θα πρέπει να προσληφθούν. Το ζήτημα καλείται να επιλύσει με την οριστική και αμετάκλητη απόφασή της η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, όπου και θα εκδικαστεί η υπόθεση την Πέμπτη 19-10-2017. Στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου προσέφυγε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ασκώντας αναίρεση «υπέρ του νόμου».

Η σημερινή Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ, παρότι θα μπορούσε να αναμένει την οριστική απόφαση της Δικαιοσύνης – όπως άλλωστε έπραξαν όλες οι προηγούμενες Διοικήσεις –, αποφάσισε να προσλάβει τους 23 υδρονομείς και, αποδεχόμενη τις θετικές κρίσεις των υπηρεσιακών παραγόντων, προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες αποστέλλοντας θετική εισήγηση στο ΑΣΕΠ. Στη δικαιοδοσία του ΑΣΕΠ άλλωστε ανήκει και η τελική απόφαση, την οποία αναμένουμε.

Σήμερα η Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ εξακολουθεί να στέκεται στο πλευρό των 23 υδρονομέων, με θετική για αυτούς παρέμβαση στον Άρειο Πάγο. Όλα τα ανωτέρω επιβεβαιώνει και η σχετική σημερινή ανακοίνωση (17-10-2017) της Ομοσπονδίας Εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ, στην οποία αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Καλούμε τη Διοίκηση της Εταιρείας να συνεχίσει τη θετική στάση που έχει μέχρι σήμερα και να δείξει έμπρακτα για μία ακόμα φορά τη θέλησή της με τη θετική παρουσία της στο δικαστήριο».

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η ΑΔΕΔΥ υπήρξε απλώς θύμα παραπληροφόρησης και δεν εξυπηρετεί άλλους σκοπούς.


σχετικα αρθρα