ΕΛΛΑΔΑ

Εντόπισαν αναβολικά αξίας 10 εκατ. ευρώ – Πάνω από 16 συλλήψεις

του Μιχάλη Τεζάρη - Δημοσίευση 18 Οκτωβρίου 2017, 16:28 / Ανανεώθηκε 18 Οκτωβρίου 2017, 16:51
Εντόπισαν αναβολικά αξίας 10 εκατ. ευρώ – Πάνω από 16 συλλήψεις
Facebook Twitter Whatsapp

Συνελήφθησαν 16 άτομα και κατασχέθηκαν πάνω από 2.000.000. τεμάχια παράνομων ουσιών και σκευασμάτων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Παράνομο φορτίο αναβολικών  «μαμούθ» η συνολική αξία των οποίων αποτιμάται στα 10.000.000 ευρώ, κατάσχεσαν μετά από ευρεία επιχείρηση, στελέχη της οικονομικής αστυνομίας. Συνελήφθησαν 16 άτομα και κατασχέθηκαν πάνω από 2.000.000. τεμάχια παράνομων ουσιών και σκευασμάτων.

Τα μέλη του κυκλώματος, δεκαπέντε Έλληνες, ηλικίας από 23 έως 63 ετών μεταξύ των οποίων και ένας αθλητής Body Builder και μια 26χρονη από την Ρωσία. Μεταξύ των συλληφθέντων και ο αρχηγός της σπείρας.

Οι δράστες είχαν χωριστεί σε δυο ομάδας, τον Α πυρήνα, που ήταν επιφορτισμένη με την διακίνηση και εμπορία των παράνομων ουσιών, ενώ τα μέλη του Β΄ πυρήνα με την παρασκευή και την αποθήκευση. Αξιοσημείωτο είναι ακόμα το γεγονός πως η εγκληματική οργάνωση προκειμένου να διασφαλίζει την παράνομη δράση της, είχε συστήσει σε περιοχές της Αττικής, δυο παράνομα εργαστήρια - παρασκευαστήρια, αποθηκευτικό χώρο και ειδικά διαμορφωμένο χώρο ως τυπογραφείο!

Οι αστυνομικοί εντόπισαν επίσης, μηχανολογικό εξοπλισμό κατάλληλο για παρασκευή των ουσιών και εξοπλισμός τυπογραφείου, καθώς επίσης πλήθος παραστατικών, σφραγίδων και  344.600 ευρώ.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Θοδωρής Χρονόπουλος: «Για τη διακίνηση των σκευασμάτων χρησιμοποιούσαν Ιδιωτικής Χρήσεως Επιβατικά αυτοκίνητα, τόσο ιδιοκτησίας τους, όσο και άλλων προσώπων, ενώ για τη μεταφορά μεγαλύτερων ποσοτήτων χρησιμοποιούσαν και φορτηγά οχήματα. Επιπλέον, για τις αποστολές των δεμάτων, τόσο εντός, όσο και εκτός Ελλάδας, όπως Ισπανία, Βουλγαρία, Μάλτα, Αγγλία, Ολλανδία, Λιθουανία, Πορτογαλία, Λουξεμβούργο, Κύπρο, Ρουμανία, Μεξικό, χρησιμοποιούσαν εταιρείες ταχυμεταφορών και μεταφορικές, ενώ προκειμένου να μην είναι δυνατή η συσχέτισή τους με αυτές, δήλωναν ψευδή στοιχεία ταυτότητας και επικοινωνίας ή επωνυμίες ανύπαρκτων νομικών και φυσικών προσώπων».

Επίσης, κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 • 309.600 ευρώ, 40 λίρες Αγγλίας, 153 LEI Ρουμανίας,
 • απαγορευμένα αναβολικά σκευάσματα,
 • δύο πιστόλια με τέσσερις γεμιστήρες, εκ των οποίων το ένα με αλλοιωμένο σειριακό αριθμό
 • εκατόν δύο φυσίγγια
 • δύο  πιστόλια κρότου-λάμψης
 • σαράντα οκτώ  φυσίγγια κρότου
 • τέσσερις  κάλυκες διαμετρήματος 7.62 mm
 • φυσίγγιο διαμετρήματος 7.62 mm
 • ηλεκτρονικοί υπολογιστές
 • κινητά τηλέφωνα
 • πλήθος έγγραφων και σφραγίδες.

Σημειώνεται ότι το σύνολο των κατασχεθέντων ουσιών και σκευασμάτων εκτιμάται ότι υπερβαίνει τα 2.000.000 τεμάχια, ενώ με βάση τις προσδιορισμένες τιμές πώλησης, εκτιμάται ότι η συνολική αξία τους υπερβαίνει τα 10.000.000 ευρώ και οι διαφυγόντες φόροι (Φ.Π.Α. και φόρος εισοδήματος) από την πώλησή τους ξεπερνούν τα 3.000.0000 ευρώ.