current views are: 11

19 Οκτωβρίου 2017
Δημοσίευση10:07

Τρία σενάρια… θρίλερ εξετάζουν οι Αρχές για τη στυγερή δολοφονία της 32χρονης στο νεκροταφείο

Οι 14 μαχαιριές και ο στενός κύκλος της εφοριακού στο μικροσκόπιο

Δημοσίευση 10:07’

Οι 14 μαχαιριές και ο στενός κύκλος της εφοριακού στο μικροσκόπιο

Σοκάρει με την αγριότητά της η στυγερή δολοφονία της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη, καθώς, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο άγνωστος την σκότωσε με 14 μαχαιριές σε καρδιά, θώρακα, πλάτη και πρόσωπο μέσα στο Β’ Νεκροταφείο.

Η λύση της ιστορίας αποτελεί γρίφο ακόμα για την Ελληνική Αστυνομία, την ώρα που ο πατέρας της κάνει λόγο για πληρωμένο δολοφόνο, αφού σήμερα το πρωί αποκάλυψε πως η κόρη του χειριζόταν σοβαρές οικονομικές υποθέσεις, όπως τη λίστα Λαγκάρντ.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής, οι έρευνες της Αστυνομίας πραγματοποιούνται στον στενό προσωπικό κύκλο της άτυχης εφοριακού και μάλιστα στο Α.Τ. Πατησίων έχει προσαχθεί τουλάχιστον ένα άτομο, το οποίο όμως φαίνεται πως έχει άλλοθι.

Τα σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές είναι τρία: προσωπικές διαφορές του θύματος με τον δράστη, επίθεση ψυχοπαθούς, καθώς και το ενδεχόμενο ληστείας μετά φόνου.

Δραματικά τα λεπτά πριν την στυγερή δολοφονία 

Παράλληλα, δραματικά εκτιμάται πως ήταν τα τελευταία λεπτά της ζωής της άτυχης 32χρονης Δώρας Ζέμπερη στο Β’ Νεκροταφείο, όπου είχε πάει να επισκεφθεί τον τάφο φίλου της.

Όπως έχει προκύψει από τα μέχρι στιγμής δεδομένα, η γυναίκα προσπάθησε να τρέξει για να απομακρυνθεί απο τον δολοφόνο της, ο οποίος την καταδίωξε και μετά απο αλλεπάλληλες μαχαιριές που της κατάφερε, επέφερε τον θάνατό της.

Η γυναίκα συνάντησε τον δολοφόνο της στο νεκροταφείο, χωρίς να έχει ξεκαθαριστεί αν είχαν κάποιο ραντεβού ή αν πήγε να την βρει, γνωρίζοντας πως θα ήταν εκεί. Η 32χρονη πρόσφατα έχασε αγαπημένο της πρόσωπο και όπως είπε ο πατέρας της είχε πάει στο νεκροταφείο για να αφήσει λουλούδια στο μνήμα.

Αστυνομικοί που βρέθηκαν στο σημείο του φόνου είδαν το άψυχο κορμί της γυναίκας, το οποίο είχε δεχτεί μαχαιριές σε πλάτη, θώρακα και πρόσωπο. 

Το μένος που επέδειξε ο δράστης τους κάνει να πιστεύουν πως το κίνητρο της δολοφονίας είναι οι προσωπικές διαφορές με το θύμα. 

Η 32χρονη στάθηκε διπλά άτυχη, καθώς προσπάθησε να ξεφύγει απο τον διώκτη της και να κατευθυνθεί σε σημείο που θα είχε κόσμο προκειμένου να ζητήσει βοήθεια, κάτι που δεν πρόλαβε να κάνει. 

Οι αστυνομικοί «σάρωσαν» το σημείο σε μια προσπάθεια εντοπισμού γενετικού υλικού του δράστη, ενώ συλλέγουν μαρτυρίες και βίντεο απο την περιοχή προκειμένου να φτάσουν στα ίχνη του.

Πατέρας θύματος: Η Δώρα είχε στα χέρια της τη λίστα Λαγκάρντ

Συντετριμμένος εμφανίστηκε στον ΑΝΤ1 ο πατέρας της άτυχης γυναίκας: «Το κορίτσι μου δούλευε στο ΣΔΟΕ. Να βγει το ΣΔΟΕ και να πει τι υποθέσεις είχε το παιδί μου στα χέρια του. Αν είχε, έπρεπε να το φυλάνε μέρα – νύχτα» και πρόσθεσε:

«Πληρωμένος δολοφόνος σκότωσε το παιδί μου. Πισώπλατα το σκότωσε το παιδί μου, όχι στα ίσα. Ήταν ένα διαμάντι. Αν τον βρω, θα τον σκοτώσω. Το ορκίζομαι στη μνήμη και στον τάφο του παιδιού μου. Ο άμοιρος ο πολίτης είναι στο έλεος του Θεού. Το κράτος φταίει με την ασφάλεια που παρέχει στον πολίτη».

Λίγη ώρα αργότερα ο πατέρας μίλησε στους δημοσιογράφους που έσπευσαν με κάμερες στο νεκροταφείο και προέβη σε αποκάλυψη: «Η Δώρα είχε στα χέρια της τη λίστα Λαγκάρντ και πέντε-έξι λίστες ακόμη. Η Δώρα δεν λερωνόταν. Της είπα όταν μπήκε στο ΣΔΟΕ ‘δεν θα λερώσεις ποτέ τα χέρια σου’ και το τηρούσε».

«Είδα το αίμα του παιδιού μου», είπε ο οργισμένος πατέρας και επανάλεβε ότι αυτός που επιτέθηκε στην κόρη του δεν ήταν ένα κοινός εγκληματίας: «Αν ήταν, θα έπαιρνε την τσάντα της και θα έφευγε. Το παιδί μου ακούμπησε τα λουλούδια και τον καφέ της στο μνήμα και δέχτηκε επίθεση από πίσω. Μετά, έτρεξε μέχρι τον διάδρομο και ζητούσε βοήθεια».

Η άτυχη κοπέλα εργαζόταν στο τμήμα ελέγχου στην Α΄ ΔΟΥ Πειραιά. Η διευθύντρια της Εφορίας, Α. Γερακούδη μίλησε στον ΑΝΤ1: «Μας λείπει σήμερα. Πονάμε που δεν θα την ξαναδούμε».

Η μαρτυρία του ιερέα που βρήκε νεκρή την 32χρονη

Μάρτυρας του άγριου φονικού με θύμα την 32χρονη Δώρα Ζέμπερη, στο Β’ νεκροταφείο το απόγευμα της Τετάρτης, ήταν ένας ιερέας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, βρισκόταν σε μικρή απόσταση από τον τόπο του εγκλήματος, ενώ άκουσε την κοπέλα που ζητούσε για βοήθεια. Πηγαίνοντας προς το μέρος της την είδε να τρέχει, ενώ δίπλα της ήταν ένας άνδρας που έσπευσε να τη βοηθήσει. Εκείνη κάθισε αιμόφυρτη πάνω σε ένα μνήμα, μακριά από εκείνο του δικού της ανθρώπου που είχε πάει να επισκεφτεί.

«Ένα παλικάρι πήγε και την έπιασε, φώναζε ‘βοήθεια’ και ξεψύχησε στο σημείο», περιέγραψε ο ιερέας, ο οποίος όταν πλησίασε, μίλησε και άγγιξε την άτυχη γυναίκα, ήταν ήδη αργά…

«Ερχόταν σχεδόν κάθε μέρα μετά τη δουλειά της, τα απογεύματα», σημείωσε ο ιερέας και πρόσθεσε: «Η κοπέλα πάλεψε καθώς το μπουφάν ήταν πεταμένο και τα λουλούδια σκόρπια».

Ο ιερέας διευκρίνισε ότι το μνήμα που επισκεπτόταν η 32χρονη βρισκόταν σε απομονωμένο σημείο, κοντά στην περίφραξη του κοιμητηρίου που είναι παράλληλα και σε απόσταση αναπνοής από τις γραμμές και το σταθμό του ΗΣΑΠ. «Μπορεί να πηδήξει κάποιος από τα σύρματα να βγει έξω», είπε. 

Γ.γ. ΑΑΔΕ: Είμαστε στη διάθεση των Αρχών

«Είμαστε συγκλονισμένοι από τη βάναυση δολοφονία της υπαλλήλου μας, Θεοδώρας Ζέμπερη, στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών. Επικοινώνησα εχθές το βράδυ, αμέσως μόλις πληροφορήθηκα το τραγικό περιστατικό, με τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας και του ανέφερα ότι οι υπηρεσίες μας είναι στη διάθεση των διωκτικών αρχών της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να παράσχουν κάθε πληροφορία, που θα μπορούσε να βοηθήσει στη διαλεύκανση του στυγερού αυτού εγκλήματος» δήλωσε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, σχετικά με τη δολοφονία της υπαλλήλου της ΑΑΔΕ.
Ο κ. Πιτσιλής εξέφρασε τα βαθύτατα συλλυπητήρια, εκ μέρους όλου του προσωπικού της Α.Α.Δ.Ε., στην οικογένεια και τους οικείους της.

Τι έγραψε στο τελευταίο μήνυμά της στο Facebook

Ανατριχίλα προκαλεί το τελευταίο μήνυμα της άτυχης κοπέλας, η οποία σύμφωνα με τον πατέρα της είχε πάει να τιμήσει τη μνήμη ενός αγαπημένου της προσώπου.

Η 32χρονη τον τελευταίο καιρό επισκεπτόταν συχνά το νεκροταφείο, καθώς πρόσφατα είχε χάσει έναν καλό της φίλο. 

Μάλιστα, η ίδια στην τελευταία της ανάρτηση στο Facebook μιλούσε για αυτές τις δύσκολες στιγμές.


σχετικα αρθρα