Έφοδο στα γραφεία του Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών στην οδό Πειραιώς 28, πραγματοποίησαν μέλη του Ρουβίκωνα το μεσημέρι της Πέμπτης.

 Οι άγνωστοι ανέβηκαν στον 3ο και 4ο όροφο του κτιρίου και προκάλεσαν ζημιές, σπάζοντας γκισέ και ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Λίγη ώρα αργότερα σε ανάρτησή τους σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου απέδωσαν την σημερινή τους ενέργεια στους πλειστηριασμούς, φέρνοντας ως παράδειγμα την περίπτωση μιας 62χρονης γυναίκας της οποίας το σπίτι βγαίνει στο «σφυρί».

«Η 62χρονη είναι μια εμβληματική περίπτωση προλεταριοποίησης, είναι μία από εμάς που κινδυνεύει να πεταχτεί στον δρόμο. Οι παπάτζες του κράτους ότι «το χαρτί κατάσχεσης στάλθηκε για τυπικούς λόγους» δεν πείθουν κανένα. Η «φιλανθρωπία» των διαβεβαιώσεων ότι παρά την αποστολή κατασχετηρίου δεν θα γίνει πλειστηριασμός είναι τουλάχιστον προκλητική. Ούτε ζητιάνοι είμαστε ούτε θα κάτσουμε να μας πάρετε όμηρους. Θα απαντήσουμε μαχητικά. Θα χτυπήσουμε χωρίς καμιά διάθεση ούτε διαπραγμάτευσης ούτε «διαλόγου». Το αίτημά μας είναι απλό: σταματήστε τώρα τις κατασχέσεις 1ης κατοικίας των ανθρώπων της τάξης μας. Αντί να δίνετε διαβεβαιώσεις, πάρτε πίσω τα κατασχετήρια. Και μια και μιλάμε για την 62χρονη από τον Εύοσμο, μην τολμήσετε να την πετάξετε στον δρόμο ούτε αυτή ούτε κανέναν από όσους βγάζουμε τα προς το ζήν με την ψυχή στο στόμα» αναφέρει η ανακοίνωση.