current views are: 12

20 Οκτωβρίου 2017
Δημοσίευση05:54

Μόνο στο Newpost: Συνελήφθη 32χρονος τζιχαντιστής που ζήτησε άσυλο στην Αλεξανδρούπολη

Μπήκε στην Ελλάδα το 2016 μέσω Λέρου

Δημοσίευση 05:54’

Μπήκε στην Ελλάδα το 2016 μέσω Λέρου

Στα χέρια των ελληνικών Αρχών βρίσκεται ένας 32χρονος συριακής υπηκοότητας, ο οποίος φέρεται να ανήκει στις τάξεις του ISIS. Στο κινητό του βρέθηκαν φωτογραφίες με όπλα και ένα βίντεο που απεικονίζει δύο εκτελεστές με μαύρες κουκούλες, ενώ πριν από λίγο διάστημα η σύζυγός του τον είχε καταγγείλει για ενδοοικογενειακή βία. Μετά τη σύλληψή του, ο άνδρας αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, ενώ εντός της ημέρας αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα

Ο 32χρονος συνελήφθη την Πέμπτη το πρωί στην υπηρεσία ασύλου στην Αλεξανδρούπολη, όπου είχε πάει για προγραμματισμένη συνέντευξη. Ωστόσο, αμέσως χτύπησε σήμα, καθώς για το όνομά του βρισκόταν στη λίστα των ατόμων σε βάρος των οποίων είχε εκδοθεί απαγόρευση εισόδου στη χώρα. 

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newpost, ο άνδρας συμμετείχε από το 2012 σε τρομοκρατικές οργανώσεις, ενώ την ίδια χρόνια έγινε και μέλος του ISIS. Ο 32χρονος ταξίδεψε μέχρι την Τουρκία, όπου είχε δευτερεύοντα ρόλο στη τζιχαντιστική οργάνωση και ασχολούταν με το λαθρεμπόριο, στέλνοντας στο ISIS ό,τι του ζητούσαν. Επίσης, έως το 2014 διέμενε στη Δαμασκό της Συρίας και συμμετείχε στην τρομοκρατική οργάνωση Αλ Νούσρα

Ο συγκεκριμένος είχε έρθει στην Ελλάδα τον Ιούλιο του 2016 από τη Λέρο και άγνωστο πώς κατάφερε να φύγει από το νησί, να έρθει στην Αθήνα και από εκεί να πάει στην Αλεξανδρούπολη. Στη χώρα μας είχε έρθει με τα δύο παιδιά τουκαι τη σύζυγό του, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες τον είχε καταγγείλει για ενδοοικογενειακή βία.

Στο κινητό του οι άνδρες της Ασφάλειας εντόπισαν πολλές φωτογραφίες με τον ίδιο να κρατά παντός τύπου όπλα, καθώς και ένα βίντεο στο οποίο φαίνονται δύο άτομα με κουκούλες στη στάση των εκτελεστών. 

Όπως δήλωσαν στο Newpost υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, οι Αρχές ερευνούν τον βαθμό συμμετοχής του στον ISIS, καθώς και το εάν έχει συμμετάσχει σε ενέργειες της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Σημειώνεται πως μετά τη σύλληψή του, ο 32χρονος αποπειράθηκε να βάλει τέλος στη ζωή του, ενώ τώρα νοσηλεύεται φρουρούμενος σε νοσοκομείο.

Όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, «συνελήφθη χθες (19 Οκτωβρίου 2017) στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης, 32χρονος υπήκοος Συρίας, στο πλαίσιο συνεπειών εφαρμογής διοικητικού μέτρου σε βάρος του. Ερευνάται η συμμετοχή, καθώς και ο βαθμός αυτής σε τρομοκρατικές πράξεις εκτός της ελληνικής επικράτειας κατά το παρελθόν. Ο 32χρονος θα οδηγηθεί σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης».


σχετικα αρθρα