current views are: 11

21 Οκτωβρίου 2017
Δημοσίευση07:16

Μόνο στο Newpost: Η στάση του Τζιχαντιστή στο κελί της φυλακής και οι εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ

Τις τηλεφωνικές επαφές και τις συναντήσεις με άτομα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που είχε ο 32χρονος Σύρος που συνελήφθη για Τζιχαντιστική δράση στην Αλεξανδρούπολη εξετάζουν οι αρχές

Δημοσίευση 07:16’

Τις τηλεφωνικές επαφές και τις συναντήσεις με άτομα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που είχε ο 32χρονος Σύρος που συνελήφθη για Τζιχαντιστική δράση στην Αλεξανδρούπολη εξετάζουν οι αρχές

Τις τηλεφωνικές επαφές και  τις συναντήσεις με άτομα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που είχε ο 32χρονος Σύρος που συνελήφθη για Τζιχαντιστική δράση στην Αλεξανδρούπολη εξετάζουν οι αρχές, σε μια προσπάθεια εντοπισμού εν υπνώσει θυλάκων Τζιχαντιστών, οι οποίοι έχουν υποστηρικτικό ρόλο σε άτομα που είτε ξεκινούν να πολεμήσουν στις τάξει του Ισλαμικού Χαλιφάτου, είτε περνούν από την χώρα μας με προορισμό κάποια Ευρωπαϊκή χώρα για την προπαρασκευή ενεργειών ή για “κήρυγμα μίσους” κατά των πολιτών της Ευρώπης.

Οι έρευνες, οι πρώτες νύχτες στο κελί και οι εκτιμήσεις

Στο πλαίσιο των ερευνών οι αρχές έχουν κάνει “φύλλο και φτερό” τους χώρους παραμονής του 32χρονου, συλλέγοντας γενετικό υλικό και δακτυλικά αποτυπώματα, ενώ ελέγχονται όλες οι ηλεκτρονικές συσκευές του ίδιου και της γυναίκας του.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newpost, ο 32χρονος παραμένει ψύχραιμος και “ήρεμος” στα κρατητήρια της υποδιεύθυνσης ασφαλείας  Αλεξανδρούπολης, χωρίς να δημιουργεί το παραμικρό πρόβλημα. Η στάση του πάντως προβληματίζει τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ που παρακολουθούν από κοντά την υπόθεση καθώς ” φαίνεται να έχει γνώση των οργανώσεων και να έχει περάσει από αυτές, αλλά από την άλλη, απορούμε πως ένας Τζιχαντιστής, αραδιάζει με τόση ευκολία τόσες πληροφορίες και κυκλοφορεί με  ένα κινητό γεμάτο φωτογραφίες” τονίζουν στο Newpost.

Σε κάθε περίπτωση η ψυχολογική του κατάσταση χρήζει διερεύνησης, επισημαίνουν από την ΕΛ.ΑΣ. Ο 32χρονος κατ’ ομολογίαν Τζιχαντιστής, ο οποίος ενώπιων του εισαγγελέα ανασκεύασε την αρχική του κατάθεση, θα καταθέσει την προσεχή Δευτέρα, οπότε και θα κριθεί η τύχη του.

“Άγρυπνοι” φύλακες των συνόρων οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ στην Αλεξανδρούπολη

Η σύλληψη του 32χρονου στην Αλεξανδρούπολη, δεν ήταν μια τυχαία υπόθεση. Στην Αλεξανδρούπολη, τόσο οι ένστολοι, όσο κυρίως τα στελέχη της ασφάλειας, πραγματοποιούν εξαιρετική δουλειά με πολλές επιτυχίες. Το δίκτυο πληροφοριών που έχουν “χτίσει” αλλά και οι δεκάδες ώρες καθημερινής έρευνας στους δρόμους της πόλης, αποφέρει αποτελέσματα. Τον Φεβρουάριο του 2016 άλλωστε, είχαν εντοπίσει δυο νεαρά άτομα Ιρακινής υπηκοότητας, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν όπλα και σφαίρες και ετοιμάζονταν να περάσουν τα σύνορα με τροχόσπιτο, προκειμένου να βρεθούν στα Συριακά εδάφη και να πολεμήσουν στον πλευρό των ακραίων Ισλαμιστών.


σχετικα αρθρα