current views are: 8

22 Οκτωβρίου 2017
Δημοσίευση08:51

Συλλήψεις για υλικό παιδικής πορνογραφίας σε Αίγιο και Ηράκλειο

Με την διαδικασία του αυτοφώρου συνελήφθησαν ένας 35χρονος αλλοδαπός και ένας Έλληνας, ηλικίας 41 έτους σε Αίγιο και Ηράκλειο

Δημοσίευση 08:51’
pixabay

Με την διαδικασία του αυτοφώρου συνελήφθησαν ένας 35χρονος αλλοδαπός και ένας Έλληνας, ηλικίας 41 έτους σε Αίγιο και Ηράκλειο

Με την διαδικασία του αυτοφώρου συνελήφθησαν ένας 35χρονος αλλοδαπός και ένας Έλληνας, ηλικίας 41 έτους σε Αίγιο και Ηράκλειο αντίστοιχα για κατοχή και διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας.Οι δυο άνδρες συνελήφθησαν από στελέχη της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Για τη διερεύνηση των υποθέσεων προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του οργανισμού National Center for Missing and Exploited Children, που εδρεύει στις Η.Π.Α., σύμφωνα με τα οποία εντοπίστηκαν ηλεκτρονικά ίχνη χρηστών, που απέκτησαν πρόσβαση σε διαδικτυακές ηλεκτρονικές υπηρεσίες, κατείχαν και είχαν πρόσφορο προς διαμοιρασμό αρχεία υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.

Από την άμεση ψηφιακή – διαδικτυακή αστυνομική έρευνα που επακολούθησε, προέκυψε, ότι τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούν σε στις οικιακές συνδέσεις των ανωτέρω σε Ηράκλειο και Αίγιο.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις 19 Οκτωβρίου 2017, στην οικία του 35χρονου από βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, 2 κάρτες αποθήκευσης δεδομένων, τάμπλετ, κινητό τηλέφωνο και 2,5 γραμμάρια ακατέργαστης ινδικής κάνναβης.

Επιπλέον, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε 20 Οκτωβρίου στο σπίτι του 41χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ενώ από την επιτόπια έρευνα που διενεργήθηκε στα αποθηκευτικά μέσα διαπιστώθηκε η εμπλοκή του στην υπόθεση.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για την περαιτέρω εργαστηριακή τους εξέταση, ενώ οι σχηματισθείσες δικογραφίες θα υποβληθούν στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.


σχετικα αρθρα