current views are: 9

23 Οκτωβρίου 2017
Δημοσίευση23:04

Τρία πλοία του Πολεμικού Ναυτικού της Κίνας κατέπλευσαν στο λιμάνι του Πειραιά

Στο λιμάνι του Πειραιά, για εθιμοτυπική επίσκεψη, κατέπλευσαν τρία πλοία του πολεμικού Ναυτικού της Κίνας.

Δημοσίευση 23:04’

Στο λιμάνι του Πειραιά, για εθιμοτυπική επίσκεψη, κατέπλευσαν τρία πλοία του πολεμικού Ναυτικού της Κίνας.

Πρόκειται για τη φρεγάτα PLANS JING ZHOU (FFG-532), το αντιτορπιλικό PLANS CHANG CHUN (DDG-150) και το πλοίο γενικής υποστήριξης PLANS CHAO HU (AOR-890) που ανήκουν στην ομάδα των πλοίων για την προώθηση της κινέζικης πρωτοβουλίας “Δρόμος του Μεταξιού” (Belt and Road International Cooperation Summit Forum, May 2017).

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας τα τρία πλοία είχαν καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά από τις 23 έως τις 26 Ιουλίου.

Τότε ο διοικητής της ομάδας των πλοίων και υποδιοικητής του Στόλου της Ανατολικής Θάλασσας του Ναυτικού της Κίνας, υποναύαρχος Shen Hao, είχε συζητήσεις για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και διμερούς συνεργασίας, με τον Αρχηγό ΓΕΝ αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη. Επίσης είχε επισκεφθεί πολεμικά πλοία στο Αρχηγείο Στόλου.

Στις 26 Ιουλίου τα κινεζικά πολεμικά πλοία είχαν πραγματοποιήσει συνεκπαίδευση με τη φρεγάτα ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ, μετά του οργανικού της ελικοπτέρου, την πυραυλάκατο ΤΡΟΥΠΑΚΗΣ και ένα στοιχείο Ανορθοδόξου Πολέμου, στη θαλάσσια περιοχή του Σαρωνικού Κόλπου.


σχετικα αρθρα