Προσωπική επίθεση στο γενικό επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή εξαπέλυσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί και Αγοραίων, με αφορμή την προτροπή του τελευταίου προς το ελληνικό δημόσιο να υποβάλει αγωγές κατά των ιδιοκτητών ταξί, για διαφυγόντα κέρδη, από τις καταλήψεις στα διόδια και τα εκδοτήρια εισιτηρίων των αρχαιολογικών χώρων.
Σε ανακοίνωσή της η Π.Ο.Ε.Ι.Α.Τ.Α υποστηρίζει ότι ο κ. Ρακιντζής δεν έχει τη νομιμοποίηση να ασκεί τα καθήκοντά του, καθώς η θητεία του έχει λήξει από το Σεπτέμβριο του 2009 αλλά παραμένει στη θέση του, ασκώντας κανονικά τα καθήκοντά του.

Η Ομοσπονδία διερωτάται επίσης στα 7 χρόνια της θητείας του ο κ. Ρακιντζής σε πόσες και ποιές περιπτώσεις έπραξε το ίδιο για αντίστοιχες κινητοποιήσεις επαγγελματικών οργανώσεων ή σε διαδηλώσεις που είχαν, αναμφισβήτητα, πολύ βαρύτερο κόστος για το κοινωνικό σύνολο.

Στην ανακοίνωση προστίθεται επίσης ότι ο αγώνας των ιδιοκτητών ταξί σε όλη τη χώρα είναι καθαρά κλαδικός και ότι οι αποφάσεις που ακολουθεί ο κλάδος είναι ομόφωνες και προϊόν του Δ.Σ της Ομοσπονδίας και του κλαδικού συμβουλίου.

«Ανεξάρτητος αγώνας μας»

«Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι ο αγώνας των ιδιοκτητών ταξί σε όλη τη χώρα είναι καθαρά κλαδικός και δεν τον χαρίζουμε σε κανένα πρόσωπο ή φορέα. Θέλουμε συμπαραστάτες και τους αναζητούμε παντού. Θέλουμε συμμάχους και συμμαχίες με βάση τον δίκαιο αγώνα μας», σημειώνεται σε ανακοίνωση, που εκδόθηκε από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί και Αγοραίων.

 «Οι αποφάσεις, που ακολουθεί ο κλάδος μας, είναι ομόφωνες και προϊόν του ΔΣ της Ομοσπονδίας και του κλαδικού μας συμβουλίου. Περιμένουμε τις εξελίξεις για ένα βιώσιμο ταξί ευρωπαϊκών προδιαγραφών, που θα παρέχει καλές υπηρεσίες στον πολίτη και στην κοινωνία και στον επαγγελματία το δικαίωμα να ζήσει», προσθέτει η ανακοίνωση.