current views are: 4

24 Οκτωβρίου 2017
Δημοσίευση13:26

Χωρίς μετρό την Πέμπτη λόγω 24ωρης απεργίας

«Χειρόφρενο» θα τραβήξουν οι μηχανοδηγοί του ΜΕΤΡΟ που διαμαρτύρονται για την ιδιωτικοποίηση με την ένταξη τους στο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων

Δημοσίευση 13:26’

«Χειρόφρενο» θα τραβήξουν οι μηχανοδηγοί του ΜΕΤΡΟ που διαμαρτύρονται για την ιδιωτικοποίηση με την ένταξη τους στο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων

«Χειρόφρενο» θα τραβήξουν οι μηχανοδηγοί του ΜΕΤΡΟ, την ερχόμενη Πέμπτη 26 Οκτωβρίου, που αποφάσισαν την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, «Οι εργαζόμενοι στο Μετρό αντιστεκόμαστε στο χάος που οδηγεί τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας η επικείμενη ιδιωτικοποίηση με την ένταξη τους στο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων.

Οι εργαζόμενοι του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ) τονίζουν πως, «Το χάος αυτό που εκτός από τους εργαζόμενους το βιώνουν πλέον και οι εκατοντάδες χιλιάδες επιβατών που χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Το βιώνουν καθημερινά στις ατέλειωτες ώρες αναμονής στημένοι στις τεράστιες ουρές μπροστά από τα εκδοτήρια για την έκδοση ηλεκτρονικής κάρτας απεριορίστων διαδρομών,από εργαζόμενους στα πρόθυρα κατάρρευσης από την ένταση των ατελείωτων ωρών εργασίας χωρίς κανένα διάλειμμα»

Καταλήγοντας επισημαίνουν για πολλοστή φορά « ότι την απαράδεκτη κατάσταση την έχει δημιουργήσει η αυταρχική ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών προκειμένου να τηρήσει τις χρονικές δεσμεύσεις της στους μελλοντικούς αγοραστές. Αυτά που συμβαίνουν τώρα δεν θα είναι προσωρινά. Η χαοτική αυτή κατάσταση ξεκινώντας από τα εκδοτήρια αποκτά μόνιμα χαρακτηριστικά σε όλες τις υπηρεσίες του δικτύου και στην τεχνική βάση με ελλείψεις ανταλλακτικών και βασικών μέσων για την ομαλή λειτουργία και συντήρηση του δικτύου.


σχετικα αρθρα