current views are: 13

28 Οκτωβρίου 2017
Δημοσίευση08:04

Συνελήφθη ο αποστολέας του φακέλου – βόμβα στον Λουκά Παπαδήμο

Σε πλήρη πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό κρησφύγετων

Δημοσίευση 08:04’

Σε πλήρη πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό κρησφύγετων

Στην σύλληψη ενός 29χρονου που κατηγορείται ως το άτομο που είχε αποστείλει παγιδευμένο με μικρή ποσότητα εκρηκτικής ύλης φάκελο στον πρώην πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, προχώρησαν τα ξημερώματα του Σαββάτου άνδρες της αντιτρομοκρατικής.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ για τον εντοπισμό κρησφύγετων όπου ενδεχεται να υπάρχουν όπλα και εκρηκτικά. Η επίθεση σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού, είχε σημειωθεί το απόγευμα της 25ης Μαίου και ενώ βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του που κινούνταν στην 3ης Σεπτεμβρίου.

Η ώρα ήταν 18:28 και ο Λουκάς Παπαδήμος άνοιγε τον παγιδευμένο φάκελο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να μεταφερθεί στον “Ευαγγελισμό”.

Είχαν προηγηθεί αποστολές παγοδευμένων δεμάτων σε διάφορους οργανιοσμούς, μεταξύ των οποίων τα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι, όπου είχε τραυματιστεί και μια υπάλληλος, αποδέκτης του οποίοτυ φαινόταν ο Βασίλης Κικίλιας, καθώς και στο γραφείο του τότε υπουργού οικονομκών της Γερμανία Σόιμπλε. Τότε ο φάκελος δεν εξερράγη καθώς ένας υπάλληλος τον είχε κρίνει “ύποτπο” και είχε καλέσει την αστυνομία.

Οι Γερμανοί αστυνομικοί είχαν εντοπίσει γενετικό υλικό για το οποίο και ενημέρωσαν τις Ελληνικές αρχές. Την ευθύνη για τον συγκειρμένο φάκελο είχε αναλαβει η Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς. Στο πλαίσιο εντάλματος σύλληψης του ειδικού εφέτη ανακριτή, το πρωί τα στελέχη της αντιτρομοκρατικής συνέλαβαν τον 29χρονο.


σχετικα αρθρα