ΕΛΛΑΔΑ

Με έτοιμους «τρομοφακέλους» συνελήφθη ο 29χρονος - Ήταν οπλισμένος με δύο πιστόλια

του Μιχάλη Τεζάρη - Δημοσίευση 28 Οκτωβρίου 2017, 13:48 / Ανανεώθηκε 28 Οκτωβρίου 2017, 16:49
Με έτοιμους «τρομοφακέλους» συνελήφθη ο 29χρονος - Ήταν οπλισμένος με δύο πιστόλια
Photo: Sooc
Facebook Twitter Whatsapp

Είχε ρόλο «μπαλαντέρ» στην εγχώρια τρομοκρατία

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ρόλο μπαλαντέρ φαίνεται πως είχε στην εγχώρια τρομοκρατία ο 29χρονος που συνελήφθη στην Αχαρνών το Σάββατο και φέρεται να είναι αποστολέας του τρομοφακέλου στον Λουκά Παπαδήμο. 

Οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο ο 29χρονος να είχε επαφές με τους Νίκο Μαζιώτη και την Πόλα Ρούπα

Ο 29χρονος κατά τη σύλληψη του έφερε πάνω του πιστόλι ενώ στην έρευνα που ακολούθησε στο οίκημα στην Αχαρνών εντοπίστηκαν έτοιμοι τρομοφάκελοι αλλά και υλικά για την κατασκευή τους. 

Πλέον, στο μικροσκόπιο της αντιτρομοκρατικής μπαίνουν το κινητό του τηλέφωνο αλλά και χειρόγραφες σημειώσεις του που ενδεχομένως οδηγήσουν τις αρχές στη σύλληψη και άλλων ατόμων της νέας γεννιάς τρομοκρατών στη χώρα μας.

Ο άνδρας συνελήφθη ενώ έβγαινε από την πολυκατοικία που νοίκιασε στην Αχαρνών με πλαστά στοιχεία

Έφερε τρία σακίδια, ένα τσαντάκι μέσης και μία σακούλα σκουπιδιών όπου είχε οκτώ πλαστές ταυτότητες, 2 τάπερ με άγνωστη εκρηκτική ύλη, 2 εννιάρια πιστόλια και 300 φυσίγγια, 1 τάπερ με ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό (χωρίς εκρηκτική ύλη), πλήθος πυροκροτητών, καλώδια, φιτίλια, χρονοδιακόπτες, μπαταρίες, ηλεκτρολογικό πολύμετρο, δηλαδή υλικά με τα οποία μπορούσε να κατασκευάσει εκρηκτικούς μηχανισμούς. Επίσης, είχε ένα λάπτοτ. Οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη με στόχο τον εντοπισμό κρησφύγετων του 29χρονου.

Η σύλληψη

Στην σύλληψη ενός 29χρονου που κατηγορείται ως το άτομο που είχε αποστείλει παγιδευμένο με μικρή ποσότητα εκρηκτικής ύλης φάκελο στον πρώην πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, προχώρησαν τα ξημερώματα του Σαββάτου άνδρες της αντιτρομοκρατικής​.

Πλέον οι έρευνες των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ στρέφονται στον εντοπισμό κρησφύγετων όπου ενδεχεται να υπάρχουν όπλα και εκρηκτικά. Η επίθεση σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού, είχε σημειωθεί το απόγευμα της 25ης Μαίου και ενώ βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του που κινούνταν στην 3ης Σεπτεμβρίου.

Η ώρα ήταν 18:28 και ο Λουκάς Παπαδήμος άνοιγε τον παγιδευμένο φάκελο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να μεταφερθεί στον "Ευαγγελισμό".

Είχαν προηγηθεί αποστολές παγοδευμένων δεμάτων σε διάφορους οργανιοσμούς, μεταξύ των οποίων τα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι, όπου είχε τραυματιστεί και μια υπάλληλος, αποδέκτης του οποίοτυ φαινόταν ο Βασίλης Κικίλιας, καθώς και στο γραφείο του τότε υπουργού οικονομκών της Γερμανία Σόιμπλε. Τότε ο φάκελος δεν εξερράγη καθώς ένας υπάλληλος τον είχε κρίνει "ύποτπο" και είχε καλέσει την αστυνομία.

Οι Γερμανοί αστυνομικοί είχαν εντοπίσει γενετικό υλικό για το οποίο και ενημέρωσαν τις Ελληνικές αρχές. Την ευθύνη για τον συγκειρμένο φάκελο είχε αναλαβει η Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς. Στο πλαίσιο εντάλματος σύλληψης του ειδικού εφέτη ανακριτή, το πρωί τα στελέχη της αντιτρομοκρατικής συνέλαβαν τον 29χρονο.

Δείτε φωτογραφίες από έρευνα της αστυνομίας σε διαμέρισμα στο Ελληνικό: