current views are: 9

28 Οκτωβρίου 2017
Δημοσίευση13:21

Ελεύθεροι οι δύο προσαχθέντες για τη δολοφονία του Μ. Ζαφειρόπουλου

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ – ΜΠΕ, μεταξύ των προσαχθέντων είναι και δύο Αλβανοί.

Δημοσίευση 13:21’

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ – ΜΠΕ, μεταξύ των προσαχθέντων είναι και δύο Αλβανοί.

Σε τρεις προσαγωγές προχώρησε το πρωί η Ασφάλεια Αττικής, για την υπόθεση της δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, πριν απο λίγες μέρες, μέσα στο γραφείο του, στην οδό Ασκληπιού 154, στη Νεάπολη Εξαρχείων.

Οι προσαχθέντες μεταφέρθηκαν στην Ασφάλεια, όπου εξετάστηκαν, ενώ αργά το απόγευμα οι δύο από αυτούς αφέθηκαν ελεύθεροι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ – ΜΠΕ, μεταξύ των προσαχθέντων είναι και δύο Αλβανοί. Υπενθυμίζεται οτι οι δύο δράστες της δολοφονίας μιλούσαν «σπαστά» ελληνικά, και σύμφωνα με την Αστυνομία, ήταν πιθανότατα Αλβανοί.

Το απόγευμα της 12ης Οκτωβρίου άγνωστοι μπήκαν στο γραφείο του, στην οδό Ασκληπιού στα Εξάρχεια, και τον πυροβόλησαν εν ψυχρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες της δολοφονίας δεν είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους. Όταν μπήκαν στο γραφείο, έπειτα από προγραμματισμένο ραντεβού, ζήτησαν από τον συνεργάτη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου να βγει έξω ώστε να μείνουν μόνοι τους με τον δικηγόρο. Από αυτήν τη συνομιλία, ο συνεργάτης του διαπίστωσε ότι μιλούσαν σπαστά ελληνικά.

Στη συνέχεια βγήκε έξω αφήνοντάς τους μόνους με τον δικηγόρο,  μέχρι τη στιγμή που άκουσε τους πυροβολισμούς και επέστρεψε στο γραφείο, ενώ οι δράστες είχαν ήδη διαφύγει. 

Η κηδεία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου τελέστηκε το Σάββατο 14 Οκτωβρίου στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης Σωτήρος (Λεωφ. Ιασωνίδου και Χρυσάνθου Τραπεζούντος). Το “παρών” έδωσαν συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοί του, αλλά και  πρόσωπα της πολιτικής σκηνής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


σχετικα αρθρα