current views are: 10

29 Οκτωβρίου 2017
Δημοσίευση15:40

Το ηλεκτρονικό εισιτήριο στη ζωή μας – Παράταση στην έκδοση καρτών έως τις 5 Νοεμβρίου

Τέλος εποχής για το χάρτινο, παραδοσιακό εισιτήριο από την 1η Νοεμβρίου

Δημοσίευση 15:40’

Τέλος εποχής για το χάρτινο, παραδοσιακό εισιτήριο από την 1η Νοεμβρίου

Τέλος εποχής για το χάρτινο, παραδοσιακό εισιτήριο από την 1η Νοεμβρίου, με τον ΟΑΣΑ να μπαίνει πλέον και επισήμως στην ηλεκτρονική του περίοδο, καθώς πλέον οι ”είσοδοι” για τους σταθμούς θα λειτουργούν μέσω ηλεκτρονικής κάρτας.

Αυτό δεν σημαίνει, ωστόσο, θα κλείσουν όλες οι θύρες για τις αποβάθρες, καθώς το επόμενο χρονικό διάστημα να είναι ένα διάστημα ”προσαρμογής” στα καινούρια δεδομένα, την ώρα που το υπουργείο δεν έχει αποφασίσει ακόμα τι θα γίνει με όσους επιβάτες έχουν απόθεμα χάρτινων εισιτηρίων. 

Και ενώ τις τελευταίες εβδομάδες στους σταθμούς του μετρό οι ουρές για την έκδοση της ηλεκτρονικής κάρτας αγγίζουν το… χιλιόμετρο, την περασμένη Παρασκευή ο υφυπουργός Μεταφορών Ν. Μαυραγάνης ανακοίνωσε παράταση έως τις 5 Νοεμβρίου στην έκδοσή τους, κάτι, ωστόσο, που αφορά όσους πηγαίνουν αυτοπροσώπως στα σημεία έκδοσης για την κάρτα.

Για όσους όμως, υποβάλλουν ανοικτό φάκελο για την έκδοση προσωποποιημένης κάρτας η οποία θα τους αποστέλλεται ταχυδρομικά, η παράταση θα είναι έως τις 10 Νοεμβρίου.

Οι προθεσμίες δεν αφορούν ΑΜΕΑ και φοιτητές οι οποίοι θα εξακολουθούν προς το παρόν να μπαίνουν στα ΜΜΜ από ειδική θύρα, εξήγησε ο υφυπουργός, ενώ πρόθεσε ότι εξετάζεται επίσης το ενδεχόμενο όσοι έχουν απόθεμα σημερινών χάρτινων εισιτηρίων να μπορούν να τα ανταλλάξουν με ηλεκτρονικά.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπάρξουν νέες ανακοινώσεις για το ζήτημα, ενώ το ερχόμενο χρονικό διάστημα και η ανταπόκριση θα είναι εκείνο που θα καθορίσει και τις αποφάσεις που θα ληφθούν σε σχέση κυρίως με το πότε θα δοθούν εντελώς σε… ηλεκτρονική κυκλοφορία όλες οι θύρες στους σταθμούς. 

Στο υπουργείο Μεταφορών, πάντως, υπάρχει ικανοποίηση που σταδιακά τουλάχιστον προχωρά η διαδικασία μετά από καθυστέρηση τουλάχιστον πέντε μηνών.


σχετικα αρθρα