current views are: 42

29 Οκτωβρίου 2017
Δημοσίευση11:46

Πανεπιστημιακός χειρούργος πιάστηκε στα πράσα να χειρουργεί σε ιδιωτική κλινική

Το πόρισμα των επιθεωρητών υγείας

Δημοσίευση 11:46’

Το πόρισμα των επιθεωρητών υγείας

Για παράβαση καθήκοντος κατηγορείται από τους Επιθεωρητές Υγείας αναπληρωτής καθηγητής χειρουργικής της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου της Λάρισας και ιατρός-μέλος ΔΕΠ (Διδακτικό Ερευνητικό Προσωπικό) του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της πόλης, καθώς σύμφωνα με πόρισμά τους, φέρεται να ασκούσε παρανόμως ιατρικές πράξεις (εγχειρήσεις) σε μεγάλη ιδιωτική κλινική της πόλης.

Ο έλεγχος από το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας έγινε μετά από καταγγελία ασθενούς ( Μ.Π συνταξιούχος δικηγόρος) ο οποίος επρόκειτο να χειρουργηθεί για κήλη στο δημόσιο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της πόλης.

Ο καταγγέλων ανέφερε στους Επιθεωρητές Υγείας, ότι ο χειρούργος καθηγητής επικαλούμενος μεγάλη λίστα αναμονής στο νοσοκομείο και κακή ποιότητα των αναλωσίμων υλικών τον κατεύθυνε, μέσω του ιδιωτικού του ιατρείου,να χειριουργηθεί από τον ίδιο και να νοσηλευτεί σε μεγάλη ιδιωτική κλινική της πόλης.

Μάλιστα νοσηλεύτηκε,όπως αναφέρει, σε αναβαθμισμένη θέση (δίκλινο δωμάτιο) στην κλινική με την αιτιολογία ότι οι υπόλοιπες κλίνες είχαν καλυφθεί από ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Μάλιστα λίγο πριν λάβει το εξιτήριο από την κλινική κλήθηκε να καταβάλει 500 ευρώ.

Η έρευνα των Επιθεωρητών Υγείας πιστοποίησε με βάση στοιχεία από την κλινική ότι ο καθηγητής χειρούργος για 3 μήνες (Οκτώβριος-Δεκέμβριος του 2015) και για 31 εργάσιμες ημέρες ασκούσε τις πρωινές ώρες, παρότι αυτό απαγορεύεται,ιατρικό έργο στην ιδιωτική κλινική και όχι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας όπως ήταν υποχρεωμένος και μάλιστα χωρίς να λάβει άδεια αποχώρησης από το δημόσιο νοσοκομείο.

“Η άσκηση ιατρικού έργου σε ιδιωτική κλινική απαγορεύεται ρητώς για τα μέλη ΔΕΠ η τους γιατρούς του ΕΣΥ”, αναφέρουν οι Επιθεωρητές Υγείας, απαντώντας στους συνηγόρους του πανεπιστημιακού γιατρού που ανέφερε ότι δεν υπήρχε μισθωτή σχέση εξαρτημένης εργασίας με την συγκεκριμμένη ιδιωτική κλινική.

Προσθέτουν μάλιστα στο πόρισμά τους, ότι επιτρέπεται μόνον η διατήρηση ιδιωτικού ιατρείου για όσα μέλη ΔΕΠ συμμετέχουν στην ολοήμερη λειτουργία του νοσοκομείου και όχι η συνεργασία και η άσκηση ιατρικών πράξεων σε ιδιωτικές κλινικές.

Το πόρισμα των Επιθεωρητών Υγείας εστάλη για τα περαιτέρω στη Δικαιοσύνη, στον κοσμήτορα της Ιατρικής σχολής (πληροφορίες αναφέρουν ότι ο καθηγητής χειρουργικής αθωώθηκε από το συμβούλιο της ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για τα καταγγελόμενα εις βάρος του ) αλλά και στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (για να ελεγχεί φορολογικά για τις παρεχόμενες ιατρικές υπηρεσίες του στην ιδιωτική κλινική ).

Διαβάστε τα συμπεράσματα του πορίσματος


σχετικα αρθρα