current views are: 12

30 Οκτωβρίου 2017
Δημοσίευση08:48

Πρόεδρος εργαζομένων Μετρό: Δεν έχουμε ούτε λάμπες να βάλουμε στο τούνελ!

«Η ουρά στον Πειραιά σκεφτείτε είχε φτάσει από τον σταθμό του Ηλεκτρικού έως έξω στα πρακτορεία των πλοίων στα Everest!».

Δημοσίευση 08:48’

«Η ουρά στον Πειραιά σκεφτείτε είχε φτάσει από τον σταθμό του Ηλεκτρικού έως έξω στα πρακτορεία των πλοίων στα Everest!».

Συνεχίζονται οι δυσλειτουργίες στο μετρό όσον αφορά την έκδοση των ηλεκτρονικών καρτών, ενώ όπως φανερώνει ο πρόεδρος των Εργαζομένων, υπάρχουν πολλές ελλείψεις, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να πληρώνουν ακόμα και από την τσέπη τους.

Ο κ. Σπύρος Ρεβύθης, μιλώντας στον ΑΡΤ 90,6 FM δήλωσε χαρακτηριστικά: «Από 1η Νοεμβρίου δεν θα ισχύουν οι χάρτινες κάρτες ούτε τα παλιού τύπου χάρτινα εισιτήρια. Άρα οι επιβάτες πάνε σε μια βίαιη μετάβαση και θα πληρώνουν 5 ευρώ για μια διαδρομή που θα τους δίνει και άλλα εισιτήρια σε καλύτερη τιμή!».

«Η ουρά στον Πειραιά σκεφτείτε είχε φτάσει από τον σταθμό του Ηλεκτρικού έως έξω στα πρακτορεία των πλοίων στα Everest! Μέχρι στιγμής έχουν προμηθευτεί τις νέες προσωποποιημένες κάρτες 100.000 επιβάτες και μέσα στις υπόλοιπες ημέρες πρέπει άλλοι 200.000 να αλλάξουν τις χάρτινες κάρτες σε πλαστικές. Καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει. Θα γίνει χαμός! Ο κόσμος περιμένει τρεις και πέντε ώρες, ήδη έχουμε λιποθυμίες στις ουρές. Έβγαιναν οι σταθμάρχες έξω με καρεκλάκια και νερά και καταλαβαίνετε οι εργαζόμενοι προσπαθούμε με ένα σύστημα ημιτελές να τα βγάλουμε πέρα. Με ένα Ίντερνετ που κολλάει συνέχεια, οι υπολογιστές σέρνονται. Λίγα τερματικά. Τι να λέμε…» πρόσθεσε, επίσης. 

Όπως επίσης υπογράμμισε: «Τα διαχωριστικά δεν μπορούν να κλείσουν ακόμα γιατί πρέπει να συνδεθούν για παράδειγμα με την πυρανίχνευση ώστε αν έχουμε κάποια πυρκαγιά στο μετρό να πρέπει να ανοίγουν αυτόματα. Αυτό δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Τεχνικά δεν είναι έτοιμο το σύστημα να μπει σε πλήρη εφαρμογή»

«Δεν έχουμε ούτε λάμπες να βάλουμε στο τούνελ. Έχουμε σοβαρές ελλείψεις! Είναι σκοτάδια. Αν συμβεί κάποιο έκτακτο περιστατικό και πρέπει να κατέβει ο κόσμος μέσα στο τούνελ στον πεζοδιάδρομο θα είναι μέσα στα σκοτάδια! Δεν έχουμε υλικά, γράσα, βίδες να συντηρήσουμε τους συρμούς. Έχουμε πάρει έγγραφα από το Υπουργείο ότι πρέπει να κάνουμε οικονομία για το 2017 και τους λέμε ότι έχουμε ελλείψεις και δεν ξέρουν τι γίνεται. Η ΣΤΑΣΥ έχει πάρει υλικά από το 2015 αλλά έχουμε ελλείψεις. Δεν έχουμε γράσα να βάλουμε στους συρμούς. Γάντια για να πιάνουμε τα ηλεκτροφόρα καλώδια και τα πιάνουμε με γυμνά χέρια. Αγοράζουμε από μόνοι μας πανιά και γάντια και τα φέρνουμε από το σπίτι μας» κατέληξε. 


σχετικα αρθρα