current views are: 13

30 Οκτωβρίου 2017
Δημοσίευση12:51

Αυτός είναι ο 29χρονος που έστειλε τον «τρομοφάκελο» στον Λ. Παπαδήμο

«Φωτιά» οι κατηγορίες σε βάρος του

Δημοσίευση 12:51’

«Φωτιά» οι κατηγορίες σε βάρος του

Τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες του 29χρονου, που συνελήφθη τα ξημερώματα του Σαββάτου με την κατηγορία της τρομοκρατίας και την αποστολή παγιδευμένων φακέλων σε Έλληνες και ξένους αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων και ο Λουκάς Παπαδήμος, έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Αστυνομία.

Ειδικότερα, πρόκειται για τον ΓΙΑΓΤΖΟΓΛΟΥ Κωνσταντίνο του Αναστασίου και της Βάιας, που γεννήθηκε την 19-08-1988 στο Μαρούσι Αττικής.

Παράλληλα, η Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα και τις πλαστές ταυτότητες που βρέθηκαν στην κατοχή του. 

Κατηγορίες «φωτιά» σε βάρος του 29χρονου 

Βαριές ποινικές διώξεις απήγγειλε ο Εισαγγελέας σε βάρος του 29χρονου, που συνελήφθη το Σάββατο τα ξημερώματα για τρομοκρατικές ενέργειες σε βάρος αξιωματούχων στην Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και ο Λουκάς Παπαδήμος. Την ίδια ώρα, η Αντιτρομοκρατική εντόπισε στη «γιάφκα» του 29χρονου στην Αχαρνών ένα ολόκληρο οπλοστάσιο. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του, οι ενέργειες του «είναι δυνατόν να βλάψουν τη χώρα».

Η νέα δικογραφία που σχηματίστηκε για τον 29χρονο περιλαμβάνει έξι κατηγορίες για τις οποίες ο κατηγορούμενος θα απολογηθεί σε τακτικό ανακριτή, καθώς μία από αυτές σχετίζεται με παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, την Τετάρτη το μεσημέρι μετά από προθεσμία που ζήτησε.

Η ποινική δίωξη που ασκήθηκε εναντίον του αφορά: Συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, τρομοκρατικές πράξεις προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών υλών με σκοπό τη χρήση τους σε πρόκληση κοινού κινδύνου και τρομοκρατικές πράξεις για παράνομη κατοχή πιστολιών, πυρομαχικών και εκρηκτικών υλών με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό οργανώσεων.

Σύμφωνα με την δίωξη, οι πράξεις αυτές «τελέστηκαν με τρόπο σε έκταση και υπό τις συνθήκες που είναι δυνατόν να βλάψουν σοβαρά τη χώρα με σκοπό να εκφοβίσουν έναν πληθυσμό και να βλάψουν τις θεμελιώδεις συνταγματικές, πολιτικές και οικονομικές δομές της χώρας».

Επιπλέον η δίωξη αφορά και τις κατηγορίες της πλαστογραφίας με σκοπό την τέλεση τρομοκρατικών πράξεων, διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής από κοινού και κατ´επάγγελμα και διακίνησης ναρκωτικών.

Πιθανότατα μετά την απολογία του 29χρονου στον τακτικό ανακριτή η νέα δικογραφία θα διαβιβαστεί στο Εφετείο ώστε να συσχετιστεί με αυτήν για τα παγιδευμένα με εκρηκτικά δέματα. Υπενθυμίζεται ότι για τα αποκαλούμενα «τρομοδέματα» ο κατηγορούμενος θα απολογηθεί στον Εφέτη Ανακριτή την Τρίτη.


σχετικα αρθρα