current views are: 5

31 Οκτωβρίου 2017
Δημοσίευση05:24

Ανοίγουν τον Νοέμβριο 42.800 επιδοτούμενες θέσεις εργασίας σε δήμους και επιχειρήσεις

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις

Δημοσίευση 05:24’

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις

Σε τρία ανοιχτά επιδοτούμενα προγράμματα ανέργων για θέσεις πλήρους απασχόλησης σε δήμους και στον ιδιωτικό τομέα προχωρεί εντός του Νοεμβρίου ο ΟΑΕΔ με βάση τα οποία συστήνονται 42.800 θέσεις εργασίας καλύπτοντας συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα απασχόλησης.

Ειδικότερα, το πρώτο πρόγραμμα θα αφορά την κάλυψη 20.000 επιδοτούμενων  θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό  τομέα μέσω της επιχορήγησης  της πρώτης πρόσληψης μισθωτού ή μισθωτών εργαζόμενων  από επιχειρήσεις ή αυτοαπασχολούμενους νέους.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα δώσει την ευκαιρία  σε κάθε νέο που θέλει να ξεκινήσει μια επιχείρηση μόνος του ή μαζί με άλλους, αλλά και  σε κάθε νέο αυτοαπασχολούμενο που δουλεύει μόνος του και θέλει να επεκτείνει την οικονομική του δραστηριότητα, να προσλάβουν τον πρώτο μισθωτό ή μισθωτούς εργαζόμενους της επιχείρησης.

Το πρόγραμμα αυτό θα συμβάλλει τόσο στην ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας όσο και στην προώθηση της μισθωτής απασχόλησης και θα προβλέπει την επιχορήγηση για δώδεκα μήνες μέρους του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους του ή των  νεοπροσληφθέντων για πλήρη απασχόληση, ενώ θα υπάρξουν πρόσθετα κίνητρα εάν η πρόσληψη αφορά νέους ηλικίας έως 29 ετών.

Το δεύτερο πρόγραμμα θα υπάγεται στον κύκλο της Κοινωφελούς Εργασίας και θα αφορά  7.800  ανέργους  οι οποίοι θα εργαστούν σε 34 δήμους υψηλής μακροχρόνιας ανεργίας και η επιλογή τους θα γίνει με συγκεκριμένα κριτήρια μοριοδότησης.
Οι ωφελούμενοι θα εργαστούν στα νέα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας για 8 μήνες,  με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα. Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα, οι οποίοι είναι έως 25 ετών, θα λαμβάνουν μηνιαίως καθαρές αμοιβές  431,75 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 638,75),  ενώ όσοι είναι άνω των  25 ετών θα λαμβάνουν  495,25 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 732,54). 

Το τρίτο κατά σειρά πρόγραμμα του ΟΑΕΔ θα αφορά την επιδότηση επιχειρήσεων για την πρόσληψη 15.000 ανέργων ηλικίας 30-49 ετών.
Στα παραπάνω επιδοτούμενα προγράμματα του ΟΑΕΔ δικαιούχοι σε ποσοστό 10% είναι και οι άνεργοι που σήμερα λαμβάνουν το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, με στόχο να μπουν στην αγορά εργασίας.

 


σχετικα αρθρα