Αν ανήκεις σε αυτές τις γυναίκες που δεν θα έβαζαν ποτέ νυστέρι στο πρόσωπό τους, ένα φυσικό λίφτινγκ που σφίγγει το δέρμα και χαλαρώνει το μυαλό και το σώμα μπορεί να σου εγγυηθεί άριστα αντιγηραντικά αποτελέσματα. Ζήτησέ το με τη λέξη rejuvena. Η μόδα του pro-ageing, ως εναλλακτικής αντιγηραντικής στάσης ζωής, κερδίζει ολοένα έδαφος. Τα «πλαστικά» πρόσωπα, κολλημένα μόνιμα σε μια έκφραση παγωμένης ευθυμίας, γνωστή και ως «έκφραση μπότοξ», δεν αρέσουν πια σε κανέναν. Οπότε, τι κάνει μια Γκουίνεθ Πάλτροου όταν θέλει να απέχει από τις συμβατικές μεθόδους αντιγήρανσης; Κάνει rejuvena, μια νέα φιλοσοφία αντιγήρανσης που επικεντρώνεται στο πρόσωπο, αφού αυτό είναι ο συνδετικός κρίκος που ενώνει το σώμα με το νου και την ψυχή μας.

Τι είναι;

Πρόκειται για μια θεραπεία που ξεμπλοκάρει τις περιοχές έντασης που παραμορφώνουν το πρόσωπο. Περιλαμβάνει δύο στάδια:

Το πρώτο αρχίζει με την απελευθέρωση του συνδετικού ιστού (connective tissue release), μια πολύ απαλή τεχνική σαν χάδι. Οι κινήσεις του θεραπευτή είναι ήπιες, απαλές και μεθοδικές και εφαρμόζονται με τις άκρες των δαχτύλων στο κεφάλι, στο πρόσωπο, στο λαιμό και στο ντεκολτέ, εξισορροπώντας το νευρικό σύστημα και βελτιώνοντας την κυκλοφορία. Έτσι, φεύγει όλη η ένταση που αλλοιώνει τη μορφή του προσώπου. Ο συνδετικός ιστός γίνεται χαλαρός και υγιής, ενώ ξαναγεμίζει με νερό, με αποτέλεσμα να ενυδατώνει και να δίνει σφρίγος στην επιδερμίδα. Οι τεχνικές πίεσης σημείων που εφαρμόζονται επηρεάζουν θετικά τη ροή της ενέργειας στο σώμα, βοηθώντας στην επαναφορά της φυσικής και ψυχικής ευεξίας.

Στο δεύτερο στάδιο που ακολουθεί, ο θεραπευτής εστιάζει στην απελευθέρωση της έντασης των μυών (muscle release), πιέζοντας με τα δάχτυλα κάθε μυ του προσώπου και του λαιμού (δουλεύονται περισσότεροι από 90 μύες). Επίσης, ασκεί πιέσεις και στους ενεργειακούς μεσημβρινούς του προσώπου. Το αποτέλεσμα είναι να ξεμπλοκάρει τη συσσωρευμένη αρνητική ενέργεια και το άτομο να αποκτά πιο ήρεμη έκφραση. Ταυτόχρονα, το δέρμα του προσώπου γίνεται φωτεινό, τα μάτια μεγαλώνουν, τα μάγουλα ανασηκώνονται, το μέτωπο ανοίγει, οι ρυτίδες απαλύνονται, οι μαύροι κύκλοι και οι σακούλες κάτω από τα μάτια εξαλείφονται.


Πότε έχει καλύτερα αποτελέσματα;

Η θεραπεία rejuvena ολοκληρώνεται σε 6 συνεδρίες, που γίνονται στο χώρο του θεραπευτή. Για να λειτουργήσει πιο αποτελεσματικά, βασική προϋπόθεση είναι να συνοδεύεται με την κατανάλωση άφθονου νερού (8-10 ποτήρια την ημέρα).Για όσο κρατά η θεραπεία, ο θεραπευτής συνιστά επίσης και κάποια διατροφικά συμπληρώματα (βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία), τα οποία πρέπει να λαμβάνονται καθημερινά. Επιπλέον, δίνει οδηγίες (με σχετικό φυλλάδιο) για κάποιες ασκήσεις που πρέπει να κάνει το άτομο στο πρόσωπο, οι οποίες ενισχύουν τις θεραπευτικές ιδιότητες της rejuvena.
Πηγή: madamefigaro.gr