Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια για ένα ζευγάρι Γάλλων επισκεπτών, που αγνοούνταν από χθες στις 3 το μεσημέρι στα Χανιά, όταν ξεκίνησαν πεζοπορία στην περιοχή της δυτικής Κισάμου. Το ζευγάρι τελικά εντοπίστηκε στις 7:30 σήμερα το πρωί στην περιοχή του Μπάλου. Οι δύο Γάλλοι, ηλικίας 55 ετών ο άνδρας και 53 η γυναίκα, επιχείρησαν να πάνε με τα πόδια από τα Φαλάσαρνα στην περιοχή του Μπάλου, αλλά καθώς αργούσαν να εμφανιστούν, η παρέα τους ανησύχησε και ενημέρωσε τις αρμόδιες αρχές.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν η αστυνομία, η πυροσβεστική καθώς και τμήμα του Ερυθρού Σταυρού, με αποτέλεσμα το ζευγάρι να εντοπιστεί το πρωί, καλά στην υγεία του. Αξίζει να σημειωθεί πως πολύ χρήσιμη ήταν η πληροφορία που πήραν οι αστυνομικές αρχές από κτηνοτρόφο της περιοχής, ο οποίος είδε το ζευγάρι χθες το βράδυ να έχει πάρει λάθος μονοπάτι από αυτό που έπρεπε για να κατευθυνθεί στον Μπάλο.

Οι δυο Γάλλοι δεν είχαν μαζί τους κινητό τηλέφωνο, ανέφερε ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, Τάσος Κουρουπάκης, ενώ εξέφρασε και τον προβληματισμό του καθώς σε 33 ημέρες έχουν καταγραφεί στα Χανιά 11 περιστατικά αναζητήσεων.

«Οι παραθεριστές που αποφασίζουν να περιηγηθούν σε διαφορές περιοχές του νομού, πρέπει να παίρνουν όλα τα κατάλληλα μέτρα και προφυλάξεις, προκειμένου να αποφεύγονται δυσάρεστες καταστάσεις και να μην τίθεται σε κίνδυνο η ζωή τους», τόνισε ο κ. Κουρουπάκης.
TAGS