current views are: 8

31 Οκτωβρίου 2017
Δημοσίευση18:09

Εργαζόμενοι στο μετρό: Δεν θα ελέγχουμε τους επιβάτες και μετά την προθεσμία για το ηλεκτρονικό εισιτήριο

Πολιτική θύελλα για τις ατελείωτες ουρές 

Δημοσίευση 18:09’

Πολιτική θύελλα για τις ατελείωτες ουρές 

Συνέχεια στην κόντρα με το υπουργείο Μεταφορών δίνουν οι εργαζόμενοι στο μετρό, έπειτα και από το αλαλούμ που έχει προκληθεί με το ηλεκτρονικό εισιτήριο και τις ατελείωτες ουρές των επιβατών για να εκδώσουν την προσωποποιημένη κάρτα.

Παρά την παράταση της προθεσμίας για την έκδοση των καρτών, οι εργαζόμενοι διαμηνύουν ότι και μετά τις 15 Νοεμβρίου, δεν θα πραγματοποιούν ελέγχους στους επιβάτες που θα εισέρχονται στους σταθμούς του μετρό.

«Η τραγική κατάσταση έξω από τα εκδοτήρια που βιώνουν επιβάτες και εργαζόμενοι είναι αποτέλεσμα της ανικανότητας, ανευθυνότητας και αδιαφορίας της πολιτικής ηγεσίας και των διορισμένων από αυτή διοικήσεων των οργανισμών των συγκοινωνιών. Η εκπαίδευση και η κουλτούρα που αναπτύξαμε ως εργαζόμενοι όλα αυτά τα χρόνια στο Μετρό δεν μας επιτρέπει την παραμικρή ανοχή σε φαινόμενα ταλαιπωρίας μέχρι εξευτελισμού του επιβατικού κοινού» σημειώνουν και προσθέτουν:

«Αναπτύξαμε μεθόδους που έφεραν το Μετρό στα υψηλότερα στάνταρς ασφαλείας και εξυπηρέτησης της Ευρώπης. Διαβεβαιώνουμε του πολίτες ό,τι: Δεν πρόκειται να εμποδίσουμε την πρόσβαση τους στο Μετρό κάτω από την πίεση κανενός τελεσίγραφου λήξεις προθεσμιών ή οποιασδήποτε απειλής κυρώσεων προς επιβάτες ή εργαζόμενους. Αναγνωρίζουμε ως μόνο ιδιοκτήτη των αστικών συγκοινωνιών και εργοδότη μας τον Ελληνικό λαό που τις πλήρωσε και τις συντηρεί».

Νωρίτερα σήμερα ο ΟΑΣΑ ανακοίνωσε παράταση της έκδοσης των καρτών λόγω της ταλαιπωρίας που υφίστανται εκατοντάδες επιβάτες που στήνονται επί ώρες στις ουρές για να προμηθευτούν την ηλεκτρονική προσωποποιημένη κάρτα.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Οργανισμός, από την Δευτέρα 6 Νοεμβρίου θα επιτρέψει την έκδοση μεμονωμένων  ηλεκτρονικών  εισιτηρίων  του 1,40 στα αυτόματα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων αντικαθιστώντας πλήρως τα παλαιά χάρτινα εισιτήρια.

Η ανακοίνωση του ΟΑΣΑ

  1. Ο ΟΑΣΑ εξετάζοντας την πορεία έκδοσης προσωποποιημένων καρτών και λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες που δημιουργούνται για το επιβατικό κοινό  και προκειμένου αυτές να εξομαλυνθούν εισηγήθηκε προς το αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ενιαία παράταση ισχύος των καρτών Οκτωβρίου μέχρι τις 10 Νοεμβρίου 2017. Μετά την ημερομηνία αυτή οι επιβάτες πρέπει να κινούνται με ηλεκτρονικό εισιτήριο ή ηλεκτρονικές κάρτες.
  2. Ο ΟΑΣΑ από την Δευτέρα 6 Νοεμβρίου θα επιτρέψει την έκδοση μεμονωμένων  ηλεκτρονικών  εισιτηρίων  του 1,40 ευρώ στα αυτόματα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων αντικαθιστώντας πλήρως τα παλαιά χάρτινα εισιτήρια.
  3. Οι επιβάτες που έχουν στην κατοχή τους παλαιά χάρτινα εισιτήρια, μπορούν να τα χρησιμοποιούν μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία.
  4. Εντός του Νοεμβρίου 2017 θα αρχίσει το κλείσιμο των πυλών στους σταθμούς του ΜΕΤΡΟ.

Πολιτική θύελλα

Το θέμα έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Από τη Νέα Δημοκρατία ο τομεάρχης Υποδομών, βουλευτής Χρήστος Μπακώρος μίλησε για «απίστευτη ταλαιπωρία δεκάδων χιλιάδων πολιτών, οι οποίοι στέκονται στις ουρές του Μετρό από τα χαράματα και για πολλές ώρες, προκειμένου να εκδώσουν τη νέα ηλεκτρονική τους κάρτα, είναι το τελευταίο δείγμα της παροιμιώδους ανικανότητας της Κυβέρνησης. Η συγγνώμη του κ. Σπίρτζη κατόπιν εορτής δεν έχει κανένα αντίκρισμα, αφού χιλιάδες πολίτες εξακολουθούν να ταλαιπωρούνται για μια δουλειά, που κανονικά δεν θα χρειαζόταν πάνω από 10 λεπτά».

Από την πλευρά του το ΚΚΕ, τονίζει ότι την ευθύνη για όλο αυτό έχει αποκλειστική η κυβέρνηση. «Την ευθύνη για την απαράδεκτη ταλαιπωρία των χιλιάδων επιβατών έχει αποκλειστικά η κυβέρνηση, η οποία όχι μόνο δεν έλυσε έγκαιρα τα πρακτικά και τεχνικά προβλήματα εφαρμογής του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, αλλά και γιατί με τη διαδικασία εφαρμογής του προωθεί το μαζικό φακέλωμα όσων μετακινούνται με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ενώ ταυτόχρονα προετοιμάζει το έδαφος για την αύξηση της τιμής του κομίστρου, όπως και για τη μείωση ή την κατάργηση δρομολογίων» αναφέρει σχόλιο του ΚΚΕ για το ηλεκτρονικό εισιτήριο.


σχετικα αρθρα