current views are: 10

1 Νοεμβρίου 2017
Δημοσίευση16:39

«Σόου» με κατεδαφίσεις σπιτιών της ελληνικής μειονότητας στη Χειμάρρα από Αλβανία

Οι αλβανικές αρχές προχώρησαν στην κατεδάφιφη κτιρίων και επιχειρήσεων της ελληνικής μειονότητας στη Χειμάρρα, παρουσία μιας καταφανώς δυσανάλογης δύναμης 3.000 Αλβανών αστυνομικών

Δημοσίευση 16:39’

Οι αλβανικές αρχές προχώρησαν στην κατεδάφιφη κτιρίων και επιχειρήσεων της ελληνικής μειονότητας στη Χειμάρρα, παρουσία μιας καταφανώς δυσανάλογης δύναμης 3.000 Αλβανών αστυνομικών

Ενώ η κυβέρνηση του Έντι Ράμα στην Αλβανία βρίσκεται στο επίκεντρο ενός τεράστιου ναρκοσκανδάλου με άμεση εμπλοκή υψηλόβαθμων στελεχών και συνεργατών του πρωθυπουργού, προσπαθεί να αλλάξει την ατζέντα με θύματα τα μέλη της ελληνικής μειονότητας.

Ειδικότερα, οι αλβανικές αρχές προχώρησαν στην κατεδάφιση κτιρίων και επιχειρήσεων της ελληνικής μειονότητας στη Χειμάρρα, παρουσία μιας καταφανώς δυσανάλογης δύναμης 3.000 Αλβανών αστυνομικών, όπως μεταδόθηκε και από μέσα ενημέρωσης της γειτονικής χώρας.

Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες που επικαλείται η Καθημερινή, στα κτίρια που κατεδαφίστηκαν χθες δεν περιλαμβάνονται διατηρητέα της μειονότητας στη Χειμάρρα.

Οργή στην Αθήνα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος είπε χθες ότι η Αθήνα παρακολουθεί στενά όσα συμβαίνουν. Σε χρησιμοποίηση του νομικού οπλοστασίου που παρέχεται για την προστασία των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας της ελληνικής μειονότητας, παρότρυνε χθες ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς.

Ο τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ., Γ. Κουμουτσάκος, ζήτησε από την κυβέρνηση «να προχωρήσει άμεσα σε αποτελεσματικές αντιδράσεις για την προστασία των Ελλήνων της Χειμάρρας».

«Η παρουσία της Αλβανικής κυβέρνησης στη Χειμάρρα μέσω αστυνομικών δυνάμεων και μηχανημάτων κατεδάφισης δε συνάδει με εικόνα χώρας με ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη υπερασπίζεται στο ακέραιο   τα δίκαια δικαιώματα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας που απορρέουν από το  Διεθνές δίκαιο» σχολιάζει από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ. 


σχετικα αρθρα