current views are: 15

2 Νοεμβρίου 2017
Δημοσίευση09:24

Ηθικός αυτουργός δολοφονίας Μ. Ζαφειρόπουλου: «Δεν έπρεπε να τον σκοτώσουν τον φουκαρά»

Τι αποκάλυψε ο υπερκοριός της ΕΥΠ

Δημοσίευση 09:24’

Τι αποκάλυψε ο υπερκοριός της ΕΥΠ

Με τη χαρακτηριστική φράση «δεν έπρεπε να σκοτώσουν τον φουκαρά» εννοώντας τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, ένας εκ των ηθικών αυτουργών της δολοφονίας του άτυχου ποινικολόγου, μιλάει τηλεφωνικά με έναν συνεργό του λίγες ημέρες μετά το αιματηρό περιστατικό. 

Με αυτό τον τρόπο οι αστυνομικοί που κατέγραφαν τις συνομιλίες με τη χρήση του υπερκοριού εντόπισαν τα άτομα που βρίσκονταν πίσω απο το συμβόλαιο εκφοβισμού που εξελίχθηκε σε συμβόλαιο θανάτου για τον άτυχο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία του Αλβανού κακοποιού, του Κλόντι με τον συνεργό του, επίσης κρατούμενο των φυλακών Κορυδαλλού, ακούγεται συγκεκριμένα να αναφέρει:

«Πω πω τον φουκαρά. Δεν έπρεπε να σκοτώσουν τον φουκαρά. Ρε τους βλάκες, τους είπαμε να τον πυροβολήσουν στα πόδια και αυτοί τον σκότωσαν». 

Μάλιστα την πρόθεση των ηθικών αυτουργών επιβεβαιώνει και ο συνεργάτης του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου που άκουσε τον 30χρονο Αλβανό που ταυτοποιήθηκε και αναζητείται απο τις αρχές στην Αλβανία, να λέει στον 32χρονο δολοφόνο του Ζαφειρόπουλου: «Ρίχτου μία στα πόδια για να πάει το μήνυμα». 

Το μήνυμα ήταν να πείσει ο ποινικολόγος τον πελάτη του, που κατηγορείται για το σκάνδαλο της Energa και εμπλέκεται από στην υπόθεση ανθρωποκτονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου στην Πεντέλη το 2014, για την οποία και κατηγορούνται, να τους δώσει το ποσό των 5 εκατομμυρίων, προκειμένου να αλλάξουν καταθέσεις. 

Από το «γάζωμα» σε μπαρ στη δολοφονία του Μ. Ζαφειρόπουλου

Άτομα του κοινού ποινικού εγκλήματος με βαρύ ιστορικό στην παρανομία είναι οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Οι δράστες, έχουν απασχολήσει τις αρχές για υποθέσεις ανθρωποκτονίας, ληστείες, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και για πυροβολισμούς σε μπαρ.

Ο 32χρονος, ο οποίος πυροβόλησε και στέρησε τη ζωή του άτυχου ποινικολόγου, είχε δραπετεύσει τον περασμένο Σεπτέμβριο όταν είχε παραβιάσει τους όρους τακτικής άδειας που είχε λάβει και δεν είχε επιστρέψει στο σωφρονιστικό κατάστημα.

Είχε κατηγορηθεί για υπόθεση βιασμού, ληστείες, κλοπές, απειλή και αντίσταση. Μάλιστα είχε αποπειραθεί να σκοτώσει δύο ομοεθνείς του στις 19 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Δαβάκη στην Καλλιθέα, πυροβολώντας τους απο απόσταση αναπνοής.

Ο συνεργός του, ηλικίας 30 ετών, που ταυτοποιήθηκε αλλά αναζητείται καθώς πρόλαβε να διαφύγει στην Αλβανία, είχε απασχολήσει τις αρχές για ληστείες και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας, χαρακτηρίζονται απο αστυνομικούς της ασφάλειας, ως «αδίστακτοι» και βρίσκονται στις φυλακές Κορυδαλλού όπου εκτίουν ποινή για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος δικηγόρου στην Πεντέλη το 2014.

Επίσης, ένας απο αυτούς, ο Ν.Κ, ήταν το άτομο που τον Νοέμβριο του 2014 είχε γαζώσει με Καλάσνικοφ μπαρ στο Μικρολίμανο, αφήνοντας πίσω του 17 τραυματίες.

Έχουν απασχολήσει και για υποθέσεις ληστειών και πλαστογραφίας. Οι ηθικοί και οι φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου, είχαν γνωριστεί σε σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας όπου εξέτιαν ποινές, ενώ είχαν διατηρήσει τηλεφωνικές επαφές.

Η στιγμή της σύλληψης του 32χρονου 

Τη στιγμή της σύλληψης του 32χρονου Αλβανού που έκοψε το νήμα της ζωής του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, αποτυπώνει βίντεο που είδε για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας.

Στο βίντεο διάρκειας 02:18 λεπτών εμφανίζεται ένα λευκό βαν στο οποίο επέβαινε ο 32χρονος. Οι αστυνομικοί που τον ακολουθούσαν ακινητοποίησαν το αυτοκίνητο και λίγα λεπτά αργότερα ακούγονται φωνές.


σχετικα αρθρα