ΕΛΛΑΔΑ

Αποκολλήθηκε η φρεγάτα «Κανάρης» και πλέει προς Σαλαμίνα

Δημοσίευση 2 Νοεμβρίου 2017, 13:07 / Ανανεώθηκε 2 Νοεμβρίου 2017, 15:51
Facebook Twitter Whatsapp

Η φρεγάτα προσάραξε επιστρέφοντας στον ναύσταθμο Σαλαμίνας από προγραμματισμένη αποστολή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Προς το ναύσταθμο της Σαλαμίνας πλέει η φρεγάτα «Κανάρης», έπειτα από την αποκόλλησή της από τα αβαθή στα οποία προσέκρουσε στη νησίδα Αταλάντη, νοτιοδυτικά της Ψυττάλλειας.

Μετά τον κατάπλου της στον ναύσταθμο θα πραγματοποιηθεί το σύνολο των απαιτούμενων ελέγχων, όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΝ.

Στη διαδικασία αποκόλλησης συνέδραμαν τρία ρυμουλκά του Πολεμικού Ναυτικού και διάφορα ιδιωτικά ρυμουλκά. Η φρεγάτα προσάραξε επιστρέφοντας στον ναύσταθμο Σαλαμίνας από προγραμματισμένη αποστολή, ωστόσο δεν σημειώθηκε εισροή υδάτων ή διαρροή καυσίμων και όλο το πλήρωμα είναι καλά στην υγεία του.

Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού

Πρωινές ώρες Πέμπτης 02 Νοεμβρίου 2017, φρεγάτα ΚΑΝΑΡΗΣ προσκόλλησε σε αβαθή ύδατα στη νησίδα Αταλάντη Σαρωνικού Κόλπου, κατά την επιστροφή του από προγραμματισμένη δραστηριότητα στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας.

Δεν υπήρξαν τραυματίες ή σοβαρές ζημιές. Δεν έχει παρατηρηθεί κλίση του πλοίου, ούτε εισροή υδάτων ή διαρροή καυσίμων. Δεν υπήρξε μόλυνση του περιβάλλοντος. Έχουν αναληφθεί οι απαραίτητες ενέργειες για την αποκόλληση του πλοίου. Αίτια διερευνώνται από το Πολεμικό Ναυτικό.

Πηγή βίντεοwww.pireaspiraeus.com