ΕΛΛΑΔΑ

Αποφυλακίστηκε η Βίκυ Σταμάτη - Έκανε χρήση του νόμου Παρασκευόπουλου

της Ντίνας Καραμάνου - Δημοσίευση 6 Νοεμβρίου 2017, 16:08 / Ανανεώθηκε 6 Νοεμβρίου 2017, 17:32
Αποφυλακίστηκε η Βίκυ Σταμάτη - Έκανε χρήση του νόμου Παρασκευόπουλου
Facebook Twitter Whatsapp

Η κυρία Σταμάτη λίγο πριν από τις 16:00 σήμερα το μεσημέρι αποφυλακίστηκε από το σωφρονιστικό κατάστημα του Ελαιώνα στη Θήβα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ελεύθερη είναι και πάλι η Βίκυ Σταμάτη, η οποία την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου είχε επιστρέψει στη φυλακή, κάνοντας χρήση του νόμου Παρασκευόπουλου.

Η κυρία Σταμάτη αποφυλακίστηκε από το σωφρονιστικό κατάστημα του Ελαιώνα στη Θήβα, όπου βρισκόταν, σήμερα το μεσημέρι, καθώς έκανε χρήση των ευεργετικών διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου, καθώς έχει εκτίσει πολύ περισσότερο από τα 3/5 της ποινής της.

Ειδικότερα, λίγο πριν από τις 16:00 ένα ταξί με φιμέ τζάμια έφτασε στην κύρια είσοδο των φυλακών και παρέλαβε την κυρία Σταμάτη, την οποία μετέφερε στο σπίτι της.

«Ο νόμος Παρασκευόπουλου εκλαμβάνεται αυτεπάγγελτα. Με τις νέες τροποποιήσεις η υφ' όρων απόλυση γίνεται με τη σύμφωνη γνώμη και του Εισαγγελέα, δεν αρκεί η γνωμοδότηση του δικαστικού συμβουλίου. Στην περίπτωσή της αυτό έγινε», δήλωσε στο Newpost ο δικηγόρος της, Φραγκίσκος Ραγκούσης.

«Δεν γνωρίζω τους όρους της απόλυσης, δεν έχω ακόμη μιλήσει μαζί της. Μίλησα μόνο με τον γιο της ο οποίος με ενημέρωσε ότι του τηλεφώνησε και του είπε ότι επιστρέφει στο σπίτι. Ήδη έχει αναχωρήσει από τον Ελαιώνα», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ, τα σχετικά έγγραφα για την αποφυλάκιση της ήταν έτοιμα -από τη Γραμματεία του Κoρυδαλλού και εστάλησαν με fax- από την Παρασκευή, ωστόσο δεν ήταν δυνατό τελικά να τηρηθούν οι απαιτούμενοι χρόνοι που θα της επέτρεπαν να βρεθεί σπίτι της νωρίτερα.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη οκτώ ετών για την υπόθεση με τις χρυσές μίζες απο εξοπλιστικά προγράμματα και μάλιστα είχε καταθέσει αίτηση διαζυγίου από τον Άκη Τσοχατζόπουλου.