current views are: 7

6 Νοεμβρίου 2017
Δημοσίευση17:59

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ: Πυροβολισμοί έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ – «Ήθελαν νεκρούς»

Φ. Γεννηματά: «Άβατο με την ανοχή της κυβέρνησης τα Εξάρχεια»

Δημοσίευση 17:59’

Φ. Γεννηματά: «Άβατο με την ανοχή της κυβέρνησης τα Εξάρχεια»

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Χαριλάου Τρικούπη μετά από πυροβολισμούς που σημειώθηκαν στο σημείο. Για τρομοκρατική ενέργεια κάνει λόγο η Αντιτρομοκρατική, η οποία αναφέρει πως στόχος ήταν ο σκοπός των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία και τονίζει πως οι δράστες ήθελαν νεκρούς.

Το περιστατικό συνέβη λίγη ώρα από την δεύτερη τηλεμαχία των υποψηφίων για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς. Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost εντοπίστηκαν τρεις κάλυκες στην συνοχή των οδών Ζωοδόχου Πηγής και Ανδρέα Μεταξά οι οποίες εικάζεται ότι προέρχονται από καλάσνικοφ.

Την ώρα του περιστατικού στα γραφεία βρίσκονταν τουλάχιστον 30 άτομα τα οποία ευτυχώς δεν τραυματίστηκαν. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο δράστης επέβαινε σε μοτοσυκλέτα και πυροβόλισε σε κοντινή απόσταση από τον σκοπό της κλούβας.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών.

Λόγω της ένοπλης επίθεσης, σπεύδουν εσπευσμένα στην Αθήνα απόψε, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, οι οποίοι είχαν πάει το απόγευμα στην Κρήτη για να παραστούν σε εκδήλωση της Αστυνομίας, αλλά το σοβαρό γεγονός τους ανάγκασε να φύγουν.

Φ. Γεννηματά: «Τα Εξάρχεια είναι άβατο με την ανοχή της κυβέρνησης»

Σε δηλώσεις της στον ΣΚΑΪ  η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννήματα τόνισε χαρακτηριστικά  «Έχουμε εγκαλέσει πολλές φορές τον αρμόδιο υπουργό και στον πρωθυπουργό έχω εκφράσει τον φόβο ότι θα θρηνήσουμε θύματα.»

Ακόμη η κ. Γεννηματά εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης λέγοντας ότι τα Εξάρχεια είναι άβατο με την ανοχή της κυβέρνησης. Απαράδεκτο, πρέπει να σταματήσει.

«Δεν θα εγκαταλείψουμε το κτίριό μας» υπογράμμισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καλώντας κυβέρνηση να διασφαλίσει την ασφάλεια των πολιτών.

Την ίδια ώρα σε δηλώσεις τους ο Σταύρος Θεοδωράκης και ο Γιάννης Μανιάτης ζήτησαν την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα.

Ειδικότερα , ο κ. Θεοδωράκης χαρακτήρισε «επικίνδυνα ανίκανο» τον κ. Τόσκα «Ζητώ την απομάκρυνσή του και την αντικατάστασή του από ένα υπεύθυνο πρόσωπο γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ ανέχεται τρομοκρατικές εγκληματικές πράξεις».

«Φοβάμαι ότι δεν θα είναι η τελευταία επίθεση», είπε από την πλευρά του ο Γιάννης Ραγκούσης και πρόσθεσε:«Λειτουργεί ένας ανεξέλεγκτος πυρήνας τρομοκρατίας παρά τις διαβεβαιώσεις για το αντίθετο. Πρέπει να εκτελεστεί ένα γενικότερο σχέδιο, με διακομματική έγκριση. Δεν μπορεί να βασίζεται κανείς στη σημερινή πολιτική ηγεσία».

«Είναι απολύτως καταδικαστέος πιστεύω πως δεν είναι τυχαίο με το μεγάλο εγχείρημα που έχουμε ξεκινήσει εδώ και δυο μήνες» σχολίασε ο Δήμαρχος της Αθήνας Γιώργος Καμίνης.

Η απάντηση μας είναι ενότητα για μια συμφωνία για την εθνική ανασυγκρότηση.

Σε δηλώσεις του στον ίδιο σταθμό ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης μίλησε για ευτύχημα που δεν υπήρξαν θύματα. Συγκεκριμένα ο κ. Χρηστίοδης ανέφερε  «Ήμουν εκεί την ώρα της επίθεσης, ήταν ευτύχημα που δεν θρηνήσαμε θύματα» και πρόσθεσε «Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ δέχονται επιθέσεις κάθε Σαββατοκύριακο. Κάποια στιγμή πρέπει να μπει μια σειρά στην ασφάλεια των πολιτών»

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ κατά καιρούς έχουν αποτελέσει στόχο τρομοκρατών, ενώ η αποψινή επίθεση θυμίζει αρκετά εκείνη του Ιανουαρίου του 2017 όπου πάλι στο στόχαστρο βρέθηκαν αστυνομικοί που βρίσκονταν στο σημείο.

ΝΔ: «Σφαίρες κατά της Δημοκρατίας η επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ»

«Τρεις μόλις μέρες, αφότου η Νέα Δημοκρατία ανέδειξε το πρόβλημα της ανομίας, άγνωστοι με καλάσνικοφ πυροβόλησαν τους αστυνομικούς έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ», αναφέρει η ΝΔ.

«Τα υβριστικά και συκοφαντικά σόου του κ. Τσίπρα στην Βουλή δεν μπορούν να κρύψουν το μέγεθος του προβλήματος που ο ίδιος έχει προκαλέσει. Η αποψινή επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ δεν είναι fake news, αλλά σφαίρες κατά της Δημοκρατίας», προσθέτει η ΝΔ.

Εντολή Αλ. Τσίπρα για άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης

Στην άμεση καταδίκη του περιστατικού έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ προχώρησε ο πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, και έδωσε εντολή για την άμεση διαλεύκανση της προβοκατόρικης υπόθεσης.

«Τρεις μόλις μέρες, αφότου η Νέα Δημοκρατία ανέδειξε το πρόβλημα της ανομίας, άγνωστοι με καλάσνικοφ πυροβόλησαν τους αστυνομικούς έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ».

«Τα υβριστικά και συκοφαντικά σόου του κ. Τσίπρα στην Βουλή δεν μπορούν να κρύψουν το μέγεθος του προβλήματος που ο ίδιος έχει προκαλέσει. Η αποψινή επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ δεν είναι fake news, αλλά σφαίρες κατά της Δημοκρατίας», προσθέτει η ΝΔ.