current views are: 8

6 Νοεμβρίου 2017
Δημοσίευση20:16

Επίθεση με καλάσνικοφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ – Πηγές ΕΛ.ΑΣ: «Ήθελαν νεκρούς αστυνομικούς»

Στο σημείο βρέθηκαν τρεις κάλυκες

Δημοσίευση 20:16’

Στο σημείο βρέθηκαν τρεις κάλυκες

Ως τρομοκρατική ενέργεια αντιμετωπίζουν οι άνδρες της Αστυνομίας το περιστατικό με τους πυροβολισμούς, που σημειώθηκε λίγο πριν από τις 20:00 έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη. Στόχος της επίθεσης, σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ ήταν ο φρουρός της διμοιρίας των ΜΑΤ που βρίσκεται έξω από τα γραφεία, ενώ οι δράστες φαίνεται πως ήθελαν θύματα. 

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ο δράστης που επέβαινε σε μοτοσυκλέτα πυροβόλησε από τη διασταύρωση Ζωοδόχου Πηγής και Ανδρέα Μεταξά εναντίον του σκοπού. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αστυνομικός φρουρός της διμοιρίας είδε τον ένοπλο να σημαδεύει προς το μέρος του και φώναξε στους συναδέλφους του να καλυφθούν, ενώ ταυτόχρονα έπεσε στο έδαφος. «Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα», σημειώνουν οι πηγές της ΕΛ.ΑΣ. 

Όπως διαπιστώθηκε, μία από τις σφαίρες χτύπησε στον τοίχο καταστήματος δίπλα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στο ύψος ανθρώπου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του Newpost  εντοπίστηκαν τρεις κάλυκες στην συνοχή των οδών Ζωοδόχου Πηγής και Ανδρέα Μεταξά οι οποίες εικάζεται ότι προέρχονται από καλάσνικοφ.

Αμέσως μετά ο δράστης τράπηκε σε φυγή και εξαφανίστηκε, με άγνωστο μέσον, με την Αστυνομία να εξαπολύει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του. 
Σημειώνεται πως την ώρα του περιστατικού στα γραφεία βρίσκονταν τουλάχιστον 30 άτομα τα οποία ευτυχώς δεν τραυματίστηκαν. 

Στον τόπο της επίθεσης έσπευσαν κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και της Ασφάλειας, για να συλλέξουν στοιχεία και πληροφορίες, καθώς και υλικό από κάμερες που πιθανόν να βοηθήσουν τις έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη.

Λόγω της ένοπλης επίθεσης επέστρεψαν εσπευσμένα στην Αθήνα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, οι οποίοι είχαν πάει το απόγευμα στην Κρήτη για να παραστούν σε εκδήλωση της Αστυνομίας, αλλά το σοβαρό γεγονός τους ανάγκασε να φύγουν.

Αξίζει να σημειωθεί πως το περιστατικό συνέβη λίγη ώρα προτού αρχίσει η τηλεμαχία για την κούρσα της Κεντροαριστεράς, ενώ αμέσως όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταδίκασαν απερίφραστα την επίθεση. 

Ν. Τόσκας: «Δεν θα ανεχτούμε να τίθενται σε κίνδυνο οι ζωές των πολιτών»

«Δεν θα ανεχτούμε από κανέναν να θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των ανθρώπων της αστυνομίας και των απλών πολιτών», διεμήνυσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, με αφορμή τους πυροβολισμούς έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Σε ανακοίνωσή του, ο Νίκος Τόσκας σημείωσε πως «γίνονται όλες οι αναγκαίες ενέργειες για να εντοπιστούν τόσο οι δράστες όσο και όποιοι πιθανόν κρύβονται από πίσω».


σχετικα αρθρα