current views are: 10

7 Νοεμβρίου 2017
Δημοσίευση12:07

Γνώστες των Εξαρχείων οι δράστες της επίθεσης στο ΠΑΣΟΚ – Εν αναμονή της προκήρυξης

Την «Επαναστατική Αυτοάμυνα» έδειξε η βαλλιστική εξέταση

Δημοσίευση 12:07’

Την «Επαναστατική Αυτοάμυνα» έδειξε η βαλλιστική εξέταση

Την προκήρυξη ανάληψης ευθύνης για την επίθεση που σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη αναμένουν οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής, ύστερα από την ταυτοποίηση του όπλου του χτυπήματος, το οποίο όπως προέκυψε ανήκει στην «Επαναστατική Αυτοάμυνα» και είχε χρησιμοποιηθεί και σε παλαιότερες επιθέσεις.

Αυτό που αναζητούν οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής είναι αν οι δράστες της επίθεσης είναι «κάτοικοι Εξαρχείων», καθώς όπως φαίνεται γνωρίζουν πολύ καλά την περιοχή, με αποτέλεσμα να αποφύγουν τεχνηέντως οποιαδήποτε επαφή με κάμερες που υπάρχουν γύρω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα, εξετάζουν το ενδέχομενο η επίθεση να πραγματοποιήθηκε ως αντίποινα για τη σύλληψη του 29χρονου αποστολέα των τρομοδεμάτων, Κώστα Γιαγτζόγλου, καθώς και το κατά πόσο ο συλληφθέντας είχε επαφές με τους δύο δράστες των πυροβολισμών στη Χαριλάου Τρικούπη. 

Μάλιστα, υπενθυμίζεται ότι όπως είχε γράψει το Newpost, η Αντιτρομοκρατική στον πυρήνα των δράσεων του Γιαγτζόγλου αναζητά ακόμα τρία άτομα, μεταξύ των οποίων και μία γυναίκα. 

Τι έδειξε η βαλλιστική εξέταση

Τα αποτελέσματα της βαλλιστικής έρευνας έδειξαν ότι ο τρομοκράτης ενεργούσε για λογαριασμό της οργάνωσης Επαναστατική Αυτοάμυνα.

Τα δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού κινήθηκαν από τη Ζωοδόχου Πηγής και στη συμβολή της με τη Μεταξά, από απόσταση 40 μέτρων έβαλαν κατά των αστυνομικών. Μία από τις σφαίρες μάλιστα καρφώθηκε σε παρακείμενη επιχείρηση από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Από την πρώτη στιγμή άντρες της αντιτρομοκρατικής έκαναν λόγο για ενέργεια τρομοκρατών και μάλιστα «έβλεπαν» πίσω από την επίθεση την «Επαναστατική Αυτοάμυνα».

Τα προηγούμενα χτυπήματα της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας»

Ο τρόπος που ενήργησαν οι τρομοκράτες εξαρχής θύμισε τον τρόπο δράσης της οργάνωσης Επαναστατικής Αυτοάμυνας που έχουν πλήξει και στο παρελθόν τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Στις 10 Ιανουαρίου του 2017 πυροβόλησαν με καλάσνικοφ κατά κλούβας με άνδρες των ΜΑΤ που πραγματοποιούσαν στατική φύλαξη έξω από τα γραφεία με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο αστυνομικοί. Στις 25 Μαΐου του 2014 είχαν βάλει σε απροσδιόριστο χρόνο κατά των γραφείων του ΠΑΣΟΚ.

Η ίδια οργάνωση στις 10 Νοεμβρίου του 2016 είχε εκτοξεύσει χειροβομβίδα κατά της γαλλικής πρεσβείας που βρίσκεται απέναντι από τη βουλή, ενώ στις 31 Ιουλίου του 2016 είχαν πυροβολήσει κατά κτιρίου που στεγάζει την πρεσβεία του Μεξικού στο Κολωνάκι.


σχετικα αρθρα