current views are: 7

7 Νοεμβρίου 2017
Δημοσίευση10:44

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία της εφοριακού: Ομολόγησε ο δράστης – Κίνητρο η ληστεία

Πρόκειται για άνδρα ηλικίας περίπου 45-50 ετών, ο οποίος μάλιστα είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για περιπτώσεις ναρκωτικών και ληστειών.

Δημοσίευση 10:44’

Πρόκειται για άνδρα ηλικίας περίπου 45-50 ετών, ο οποίος μάλιστα είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για περιπτώσεις ναρκωτικών και ληστειών.

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία της 32χρονης εφοριακού, Δώρας Ζέμπερη, που είχε δολοφονηθεί μέσα στο Β΄ Νεκροταφείο Αθηνών, καθώς οι Αστυνομικοί ύστερα από εντατικές έρευνες κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη του δολοφόνου της. Δράστης είναι ένας άνδρας, σεσημασμένος για ληστείες, ο οποίος ομολόγησε πως ήθελε να ληστέψει την κοπέλα, αλλά αυτή αντιστάθηκε, με αποτέλεσμα να τη σκοτώσει.

Ο άνδρας ηλικίας περίπου 45-50 ετών προσήχθη σήμερα το μεσημέρι στη ΓΑΔΑ ως ο βασικός ύποπτος για τη στυγερή δολοφονία της άτυχης 32χρονης. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για περιπτώσεις ναρκωτικών και ληστειών

Υπενθυμίζεται ότι ο δολοφόνος είχε κλέψει το κινητό της τηλέφωνο, το τελευταίο σήμα του οποίου είχε εντοπιστεί λίγη ώρα μετά τη δολοφονία στην περιοχή της Ομόνοιας, γεγονός που οδήγησε τους αστυνομικούς στο σενάριο της ληστείας μετά φόνου.

Οι άνδρες της Αστυνομίας αξιοποιώντας οπτικοακουστικό υλικό από κάμερες ασφαλείας καταστημάτων στην περιοχή της Ομόνοιας κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη του δολοφόνου, ο οποίος στις 18 Οκτωβρίου σκότωσε την 32χρονη με 14 μαχαιριές λίγα μέτρα από τον τάφο του καλού της φίλου.

Το άγριο έγκλημα  

Η 32χρονη Δώρα δολοφονήθηκε το απόγευμα της 18ης Οκτωβρίου μέσα στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών και την είχε εντοπίσει, λίγο πριν αφήσει την τελευταία της πνοής, ο ιερέας του κοιμητηρίου.

Οπως διαπίστωσε ο ιατροδικαστής, η 32χρονη έφερε σε διάφορα σημεία του σώματός της συνολικά 14 χτυπήματα από μαχαίρι, τα τέσσερα πιο βαθιά.

Αρχικά, η προσοχή των αστυνομικών στράφηκε στο φιλικό και οικογενειακό περιβάλλον της εφοριακού, δίχως ωστόσο να προκύψουν σημαντικά στοιχεία για τα κίνητρα ή την ταυτότητα του δράστη.

Προσωρινά μάλιστα την κατάσταση περιέπλεξε ο πατέρας της 32χρονης, ο οποίος δήλωσε ότι τη στιγμή του φόνου περνούσε με το ταξί του έξω από το νεκροταφείο και ενδεχομένως επιβίβασε σ’ αυτό τον φονιά της κόρης του.

Τις έρευνες ανέτρεψαν τα στοιχεία από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, καθώς όπως έγινε γνωστό το κινητό της άτυχης εφοριακού εξέπεμψε σήμα για τελευταία φορά, λίγα ώρα μετά την άγρια δολοφονία, από την πλατεία Ομονοίας. Στη συνέχεια απενεργοποιήθηκε. 

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, κατέληξαν έτσι στο συμπέρασμα πως έχουν να κάνουν με μια αποτρόπαια περίπτωση ληστείας μετά φόνου και μάλιστα με πιθανή πράξη σεξουαλικής παρενόχλησης και ασέλγειας. 


σχετικα αρθρα