current views are: 9

7 Νοεμβρίου 2017
Δημοσίευση19:15

Δείτε βίντεο με τη σύλληψη του δολοφόνου της Δώρας – Πώς τον ταυτοποίησε η αστυνομία

Βρήκαν DNA του σε γόπες τσιγάρων και μάρμαρα τάφων

Δημοσίευση 19:15’

Βρήκαν DNA του σε γόπες τσιγάρων και μάρμαρα τάφων

Ένα κινητό και τα ελάχιστα χρήματα που έφερε πάνω της η 32χρονη εφοριακός φαίνεται ότι της στοίχησαν την ζωή, όπως αποδείχθηκε και από τα λεγόμενα του 58χρονου ο οποίος συνελήφθη σήμερα και παραδέχθηκε την δολοφονία της άτυχης Δώρας Ζέμπερη.

Η δολοφονία της 32χρονης γυναίκας που συγκλόνισε το πανελλήνιο λόγω της σφοδρότητας με την οποία της αφαιρέθηκε η ζωή, απασχόλησε ιδιαίτερα της αρχές που προσπαθούσαν όλο αυτό το διάστημα με κάθε τρόπο να εντοπίσουν τον άνθρωπο που κρύβεται πίσω από το αποτρόπαιο έγκλημα στο Β’ νεκροταφείο, γεγονός τελικά που συνέβη.

Καρέ – καρέ η σύλληψη

Την ίδια ώρα, σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο τηλεοπτικός σταθμός STAR, φαίνεται η στιγμή της σύλληψης του 58χρονου. Φορά τζιν παντελόνι, γκρι φούτερ με κουκούλα και δερμάτινο μπουφάν, ενώ στα χέρια του κρατά έναν καφέ και  μια σακούλα με ένα τετράδιο. 

Τη στιγμή εκείνη τον πλησιάζουν πέντε αστυνομικοί, οι οποίοι τον αιφνιδιάζουν, τον ρίχνουν στο έδαφος και τον ακινητοποιούν. Στη συνέχεια του περνούν χειροπέδες και τον βάζουν στο αυτοκίνητο της ασφάλειας που ήδη έχει φθάσει στο σημείο.

Η σύλληψη του 58χρονου έγινε στη συμβολή των οδών Κύκνων και Τανάγρας στη Ριζούπολη, λίγα μόλις μέτρα από την οδό Αετοράχης, όπου βρίσκεται το σπίτι της 32χρονης εφοριακού. Μάλιστα, ο δολοφόνος πούλησε το κλεμμένο κινητό έναντι μόλις… 25 ευρώ. 

Το στίγμα «πρόδωσε» τον δολοφόνο

Σημαντικό ρόλο στις έρευνες της αστυνομίας έπαιξε το βιντεολυπτικό υλικό που είχαν στα χέρια τους οι άνδρες της ασφάλειας και στο οποίο εστίασαν προκειμένου να εντοπίσουν το στοιχείο αυτό που θα τους οδηγούσε στον δράστη.

Το στοιχείο που «πρόδωσε» τον δολοφόνο της 32χρονης Δώρας φέρεται να είναι το στίγμα του κινητού της άτυχης κοπέλας. Πληροφορίες του newpost αναφέρουν ότι 15 λεπτά μετά το περιστατικό, το κινητό της εφοριακού έδωσε στίγμα από την οδό Μενάνδρου στην Ομόνοια. Εκεί ο δράστης φέρεται να προσπάθησε να ξεφορτωθεί το κινητό της κοπέλας στην «μαύρη αγορά» ωστόσο οι κινήσεις του έγιναν αντιληπτές από τους άνδρες της αστυνομίας που είχαν ξεκινήσει έρευνα στην περιοχή. Από εκείνη την ώρα ο 58χρονος μπαίνει στο στόχαστρο των Αρχών και κάπως έτσι ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για την σύλληψή του. Σημειώνεται ότι παρότι η αστυνομία ήταν σχεδόν βέβαιη ότι ο άνθρωπος που είχαν εντοπίσει κατά πάσα πιθανότητα είναι εκείνος που αφαίρεσε την ζωή της 32χρονης εφοριακού οι έρευνες συνεχιζόταν κανονικά για την λήψη περαιτέρω στοιχείων.

Μάλιστα, γενετικό υλικό του δράστη εντοπίστηκε σε γόπες τσιγάρων και μάρμαρα τάφων. 

 Σεσημασμένος ο δράστης

Ο επίλογος της στυγερής δολοφονίας της Δώρας Ζέμπερη γράφτηκε σήμερα με την σύλληψη του 58χρονου άνδρα, δίνοντας  ταυτόχρονα ένα τέλος στα σενάρια που ενέπλεκαν στην υπόθεση μέχρι και πρόσωπα του στενού οικογενειακού κύκλου της 32χρονης εφοριακού.

Ο άνδρας προσήχθη σήμερα το μεσημέρι στη ΓΑΔΑ ως ο βασικός ύποπτος για τη στυγερή δολοφονία της άτυχης 32χρονης. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για περιπτώσεις ναρκωτικών και ληστειών, ενώ ο ίδιος φερεται να είναι τοξικομανής.

Σημειώνεται ότι σε βάρος του ασκήθηκε από τον εισαγγελέα ποινική δίωξη για:

-ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση

-ληστεία η οποία τελέστηκε με ιδιαίτερη σκληρότητα

-παράνομη οπλοφορία – οπλοχρησία.

Το χρονικό του άγριου εγκλήματος

Η 32χρονη Δώρα δολοφονήθηκε το απόγευμα της 18ης Οκτωβρίου μέσα στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών και την είχε εντοπίσει, λίγο πριν αφήσει την τελευταία της πνοής, ο ιερέας του κοιμητηρίου.

Οπως διαπίστωσε ο ιατροδικαστής, η 32χρονη έφερε σε διάφορα σημεία του σώματός της συνολικά 14 χτυπήματα από μαχαίρι, τα τέσσερα πιο βαθιά.

Αρχικά, η προσοχή των αστυνομικών στράφηκε στο φιλικό και οικογενειακό περιβάλλον της εφοριακού, δίχως ωστόσο να προκύψουν σημαντικά στοιχεία για τα κίνητρα ή την ταυτότητα του δράστη.

Προσωρινά μάλιστα την κατάσταση περιέπλεξε ο πατέρας της 32χρονης, ο οποίος δήλωσε ότι τη στιγμή του φόνου περνούσε με το ταξί του έξω από το νεκροταφείο και ενδεχομένως επιβίβασε σ’ αυτό τον φονιά της κόρης του.

Τις έρευνες ανέτρεψαν τα στοιχεία από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, καθώς όπως έγινε γνωστό το κινητό της άτυχης εφοριακού εξέπεμψε σήμα για τελευταία φορά, λίγα ώρα μετά την άγρια δολοφονία, από την πλατεία Ομονοίας. Στη συνέχεια απενεργοποιήθηκε. 

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, κατέληξαν έτσι στο συμπέρασμα πως έχουν να κάνουν με μια αποτρόπαια περίπτωση ληστείας μετά φόνου και μάλιστα με πιθανή πράξη σεξουαλικής παρενόχλησης και ασέλγειας


σχετικα αρθρα