Σε μια απίστευτη γκάφα υπέπεσαν αρμόδιοι του δήμου Περιστερίου για την προμήθεια αδρανών υλικών, προκαλώντας σημαντικά ερωτήματα σχετικά με τη διαφάνεια που χαρακτηρίζει τους διαγωνισμούς.

Έγγραφο που δημοσιεύτηκε στην «Διαύγεια» και αφορά προκήρυξη διαγωνισμού από τη δημοτική αρχή Περιστερίου, για την προμήθεια αδρανών υλικών, εκθέτει ανεπανόρθωτα τόσο τον δήμαρχο Ανδρέα Παχατουρίδη όσο και τους αρμόδιους του δήμου λόγω μίας μικρής «απροσεξίας» εκ μέρους του συντάκτη  της προκήρηξης.

Συγκεκριμένα, ορίζεται ότι οι συμμετέχοντες αποδεικνύουν την τεχνική τους επάρκεια με μια σειρά από όρους μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η προσκόμιση καταλόγου «συμβάσεων τριών τουλάχιστον παρόμοιων με την παρούσα σύμβαση προμηθειών...».

Στο σημείο αυτό, το κείμενο της προκήρυξης διακόπτεται από μία παρένθεση, στην οποία αναφέρεται: «Κώστα τις έχουν οι προμηθευτές που θέλουμε; αλλιώς προσάρμοσέ το».

Δηλαδή εκείνος που πρόσθεσε τη συγκεκριμένη σημείωση, ερωτά κάποιον υπεύθυνο «Κώστα», εάν ο συγκεκριμένος όρος καλύπτεται από κάποιους προμηθευτές που προφανώς θέλει ο ίδιος και κάποιοι άλλοι

Την εν λόγω «αποκάλυψη» έκανε ο δημοσιογράφος Γιάννης Καραμαγκάλης.

Άμεση ήταν η απάντηση του Δήμου Περιστερίου στις εν λόγω πληροφορίες: «Το κείμενο που αναρτήθηκε στη Διαύγεια με γεμίζει οργή και αποτελεί πρόκληση για κάθε πολίτη. Είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για προβοκάτσια. Οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν. Θα πέσουν "καμπάνες". Χρόνια τώρα έχουν πραγματοποιηθεί πολλές χιλιάδες αναρτήσεις στη Διαύγεια, για προμήθειες και έργα με απόλυτη διαφάνεια.Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει και να "παίξει" με την ιστορία ενός υποδειγματικού Δήμου».