Τον 10χρονο ανιψιό του πήρε για κάλυψη Ελληνοπόντιος, ο οποίος είχε ραντεβού με αστυνομικό της Ασφάλειας Ιωαννίνων -που εμφανίστηκε ως πελάτης- για να του πουλήσει ηρωίνη. Οταν ο αστυνομικός τού δήλωσε την ιδιότητά του, ο διακινητής επιχείρησε να διαφύγει και χτύπησε με το μηχανάκι που οδηγούσε πάνω σε ένα υπηρεσιακό όχημα, με αποτέλεσμα ο 10χρονος να τραυματιστεί ελαφρά.
Από την αστυνομία συνελήφθησαν ο 42χρονος Ελληνοπόντιος και ένας 30χρονος, ο οποίος είχε κάνει τη συνεννόηση με τον αστυνομικό, ενώ το αγόρι, που δεν είχε καμία σχέση με την υπόθεση, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Αρχικά πλησίασε τον αστυνομικό από τα Γιάννενα ο 30χρονος και συμφώνησε να του πουλήσει 150 γραμμάρια ηρωίνης, αντί του ποσού των 4.000 ευρώ.

Το ραντεβού κλείστηκε στον χώρο του ΚΤΕΟ στα Τρίκαλα, όπου έγιναν κάποιες πρώτες συζητήσεις και στη συνέχεια ο 30χρονος αποχώρησε για να έρθει ο προμηθευτής των ναρκωτικών.

Ο Ελληνοπόντιος, ο οποίος είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα και ήταν γνωστός στις αρχές για ανάμειξή του σε υποθέσεις ναρκωτικών, έφτασε με ένα δίκυκλο, πάνω στο οποίο ήταν και ο 10χρονος ανιψιός του. Πλησίασε τον αστυνομικό, που παρέδωσε τα ναρκωτικά και όταν εκείνος τον κάλεσε να παραδοθεί, ο 42χρονος ανέπτυξε ταχύτητα και προσπάθησε να διαφύγει.

Το μηχανάκι του προσέκρουσε σε αυτοκίνητο της ασφάλειας και το 10χρονο αγόρι τραυματίστηκε ελαφρά.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του 42χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μια ζυγαριά ακριβείας και δύο συσκευασίες με περίπου 33 γραμμάρια ηρωίνης, ενώ σε ανάλογη έρευνα στο σπίτι του 30χρονου δεν βρέθηκε κάτι παράνομο.


Πηγή: Το Έθνος