current views are: 12

14 Νοεμβρίου 2017
Δημοσίευση06:53

«Ευρυδίκη»: Μεγάλες καταστροφές σε όλη τη χώρα – Πού θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες

Βροχερή αναμένεται να είναι σχεδόν ολόκληρη η εβδομάδα

Δημοσίευση 06:53’

Βροχερή αναμένεται να είναι σχεδόν ολόκληρη η εβδομάδα

Εικόνες βιβλικής καταστροφής άφησε πίσω της σε αρκετές περιοχές της χώρας η «Ευρυδίκη», ενώ σήμερα αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας.

Στη Σύμη μετρούν τις πληγές τους. Η σφοδρή κακοκαιρία δημιούργησε πολλά προβλήματα στο νησί, ενώ συναγερμός σήμανε όταν πέντε αυτοκίνητα έπεσαν στη θάλασσα και μέσα υπήρχαν εγκλωβισμένοι. Η ηλεκτροδότηση διακόπηκε για τουλάχιστον τρεις ώρες, ενώ ο δήμαρχος της Σύμης, Λ. Παπακαλοδούκας, μιλώντας στο Newpost είπε ότι κινδύνεψε να πνιγεί από τους χείμαρρους. Η… θάλασσα βγήκε στην κυριολεξία στη στεριά στο λιμάνι της Σύμης, ενώ οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια.

Στο «μάτι» της κακοκαιρίας μπήκε και η Κέρκυρα, στοιχίζοντας μάλιστα την ζωή ενός 56χρονου άνδρα του οποίου το όχημα παρασύρθηκε από τα ρεύματα με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί.

Μεγαλύτερη ζημιά φαίνεται ότι έχει υποστεί το νότιο τμήμα του νησιού, καθώς από την κακοκαιρία ξεριζώθηκαν δέντρα, παρασύρθηκαν στέγες, σημειώθηκαν κατολισθήσεις, ενώ «σήκωσε» ακόμη και τάφους, ξεκολλώντας τα μάρμαρα. 

Σοβαρές ήταν και οι επιπτώσεις της κακοκαιρίας στον Δήμο Ναυπλιέων, καθώς ρέματα φούσκωσαν και σκέπασαν δρόμους. Ο δήμαρχος κ. Δημήτρης Κωστούρος μιλώντας στο Αθηναικό πρακτορείο έκανε λόγο για μικρή έκτασης προβλήματα τονίζοντας ότι  «δεν υπήρξαν καταστροφές.»

Σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό που έχει γίνει, πλημμύρισε ένα σπίτι στην περιοχή του Αγίου Ανδριανού και επίσης, ανέφερε ότι «λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης “φούσκωσαν” κάποιοι μικροί χείμαρροι και έφεραν φερτά υλικά, με αποτέλεσμα να διακοπεί σε κάποια σημεία η κυκλοφορία των οχημάτων.»

Η Αττική δεν έμεινε στο… απυρόβλητο. Σφοδρές βροχοτπώσεις μετέτρεψαν τους δρόμους της πρωτεύουσας σε ποτάμια.

Πού θα χτυπήσει η “Ευρυδίκη”

Βροχερή αναμένεται να είναι σχεδόν ολόκληρη η εβδομάδα, καθώς, όπως τονίζει στο Newpost.gr ο μετεωρολόγος Μ. Σιούτας, ανά περιοχές σε όλη τη χώρα θα σημειώνονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες τουλάχιστον μέχρι το Σάββατο το πρωί. 

Την Τρίτη, βροχές θα πέσουν από το πρωί σε Ήπειρο, Ιόνιο, Δυτική Στερεά, αλλά και σε Δυτική και νότια Πελοπόννησο, ενώ το απόγευμα θα βρέξει σχεδόν σε όλη την Αττική.

Το βράδυ, ωστόσο, τα φαινόμενα θα είναι πιο ακραία στη Μακεδονία και τη Θεσσαλία. 

Ιδιαίτερα δύσκολη ημέρα θα είναι η Τετάρτη, καθώς σχεδόν όλη η χώρα θα είναι υπό τον κλοιό των ισχυρών βροχοπτώσεων, με περισσότερη ένταση στη Δυτική Ελλάδα: Ήπειρος, Στερεά Ελλάδα, Ιόνιο, Μακεδονία, ενώ βροχές θα πέφτουν κατά διαστήματα σε όλη την Αττική.